1

Temat: zamówienie na 3 lata

mam przygotowac przetarg na dowóz dzieci na 3 lata... i nie wiem od czego am zacząc. Czy taki przetarg rózni sie czymś od przetargu na rok???
Jestem nowa i nie wiem jak to zrobić;)

2

Odp: zamówienie na 3 lata

jedynie wartością szacunkową (wartość usług za 3 lata)

3 (edytowany przez sinek 2008-07-01 10:02:27)

Przyłącze się do tematu. Jak w przypadku umów długoterminowych określacie w umowie i SIWZ formę rozliczania się z wykonawcą.
Przykładowo mam na zadanie w tegorocznym budżecie 1,5 mln zł, w kolejnych latach podobnie, kosztorys inwestorski jest na 4 mln zł i dotyczy całego zadania. Czy przygotowując postępowanie mogę obok etapów robót na dany rok podać sumę jaka dysponujemy w budżecie na dane zadanie.
Np:
etap I -  do1 mln zł w budzecie,
etap II ? do 2 mln zl w budżecie,
etap II (ostatni) - nie podaje żadnej  kwoty.  Nie podając kwoty na ostatni etap nie informuję potencjalnych wykonawców o kwocie jaka dysponujemy na całe zadanie.

Obawiam się, że jeśli tego nie podam kwot, wyłoniony wykonawca przedstawi faktury za dany etap, które przewyższą środku budżetowe na dany rok.

4

napewno macie jakas promese jesli zawierasz na 3 lata... i komu chcesz podawac ta kwote? w ogloszeniu czy gdzie indziej??

musisz miec zapewnione srodki przed podpisaniem takiej umowy ....

5

więc tak....dostałam hasło zrobic przetarg na 3 lata na dowóz dzieci. i Mam to zobić. A w ajki sposób to już mojego szefa nei interesuje, a ja mam stresa

6

Środki mam zapewnione na całe zadanie, w tegorocznym budżecie i na kolejne lata.
Informację o środkach na zadanie w danym roku chciałem zamieścić w SIWZ i w umowie. Zależy mi na tym ponieważ obawiam się, że faktura częściowa wykonawcy przewyższy zaplanowane przez nas środki na dany rok. Załóżmy mamy na zadanie w 2008r. 1 mln a wykonawca w grudniu przedstawia fakturę częściową na 1,2 mln.

7

Przepraszam Emilka, że się tak wstrzeliłem w wątek. wink

8

no jesli wykona tyle to jaka ma przedstawic?? musicie to kontrolowac smile wy jako zamawiajacy smile  jesli bedziecie Jemu zlecali On bedzie jezdzil smile

mozesz wpisac w umowie np w roku.... do kwoty.....

9

Tak właśnie chcę zrobić, zastanawiałem się czy mogę podać te kwoty w SIWZ.
Ok. kończę i tak już namieszałem w wątku koleżance.