Temat: zamówienie na 3 lata
mam przygotowac przetarg na dowóz dzieci na 3 lata... i nie wiem od czego am zacząc. Czy taki przetarg rózni sie czymś od przetargu na rok???
Jestem nowa i nie wiem jak to zrobić;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → zamówienie na 3 lata
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam przygotowac przetarg na dowóz dzieci na 3 lata... i nie wiem od czego am zacząc. Czy taki przetarg rózni sie czymś od przetargu na rok???
Jestem nowa i nie wiem jak to zrobić;)
jedynie wartością szacunkową (wartość usług za 3 lata)
Przyłącze się do tematu. Jak w przypadku umów długoterminowych określacie w umowie i SIWZ formę rozliczania się z wykonawcą.
Przykładowo mam na zadanie w tegorocznym budżecie 1,5 mln zł, w kolejnych latach podobnie, kosztorys inwestorski jest na 4 mln zł i dotyczy całego zadania. Czy przygotowując postępowanie mogę obok etapów robót na dany rok podać sumę jaka dysponujemy w budżecie na dane zadanie.
Np:
etap I - do1 mln zł w budzecie,
etap II ? do 2 mln zl w budżecie,
etap II (ostatni) - nie podaje żadnej kwoty. Nie podając kwoty na ostatni etap nie informuję potencjalnych wykonawców o kwocie jaka dysponujemy na całe zadanie.
Obawiam się, że jeśli tego nie podam kwot, wyłoniony wykonawca przedstawi faktury za dany etap, które przewyższą środku budżetowe na dany rok.
napewno macie jakas promese jesli zawierasz na 3 lata... i komu chcesz podawac ta kwote? w ogloszeniu czy gdzie indziej??
musisz miec zapewnione srodki przed podpisaniem takiej umowy ....
więc tak....dostałam hasło zrobic przetarg na 3 lata na dowóz dzieci. i Mam to zobić. A w ajki sposób to już mojego szefa nei interesuje, a ja mam stresa
Środki mam zapewnione na całe zadanie, w tegorocznym budżecie i na kolejne lata.
Informację o środkach na zadanie w danym roku chciałem zamieścić w SIWZ i w umowie. Zależy mi na tym ponieważ obawiam się, że faktura częściowa wykonawcy przewyższy zaplanowane przez nas środki na dany rok. Załóżmy mamy na zadanie w 2008r. 1 mln a wykonawca w grudniu przedstawia fakturę częściową na 1,2 mln.
Przepraszam Emilka, że się tak wstrzeliłem w wątek.
no jesli wykona tyle to jaka ma przedstawic?? musicie to kontrolowac wy jako zamawiajacy jesli bedziecie Jemu zlecali On bedzie jezdzil
mozesz wpisac w umowie np w roku.... do kwoty.....
Tak właśnie chcę zrobić, zastanawiałem się czy mogę podać te kwoty w SIWZ.
Ok. kończę i tak już namieszałem w wątku koleżance.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc