hmmm...
nie jest prosto, co?
kiedyś była po prostu modyfikacja siwz, którą rozsyłało się wykonawcom i z głowy, a teraz bądź tu mądry i pisz wiersze...:(
gdyby to było postępowanie poniżej progów unijnych to pewnie zmodyfikowałabym siwz i już.
Po pierwsze dlatego, że w ustawie jest że mogę przesłać sprostowanie (nie, że muszę), a po drugie z tego co czytałam na forum UZP to i tak by mi takiego sprostowania nie przyjęli bo dotyczy przedmiotu zamówienia, a ustawa jasno mówi, że sprostowanie nie może dotyczyć przedmiotu zamówienia.
Ponadto jak trafnie ktoś zauważył na innym wątku dokonuję zmiany siwz (ewentualnie ogłoszenia), a nie jego sprostowania...
Problem jednak w tym, że jest to postępowanie powyżej progów unijnych, a nasza ustawa nie mówi jak w takiej sytuacji postępować (mówi tylko że jeśli ogłoszenie które się ukazało jest niezgodne z treścią tego, które przesłaliśmy należy to sprostować, a to moim zdaniem jest sytuacja inna niż ta o której mowa), nie znam natomiast na tyle przepisów unijnych żeby wiedzieć co zrobić.
Z drugiej strony wiem, że Unia jest bardzo czuła na punkcie uczciwej konkurencji i nie dokonanie modyfikacji ogłoszenia może potraktować jako naruszenie jej zasad.
Za dużą wartość ma to postępowanie żebym mogła sobie pozwolić na gdybanie...:(
Coś mi się widzi, że najlepiej będzie zostawić ten SIWZ w takiej formie w jakiej jest, choć z drugiej strony po co nam coś co jak się okazało nie jest potrzebne... ehhh
Abstrahując co powiecie na modyfikację SIWZ i (żeby ktoś nie zarzucił jak słusznie zauważył lolilap niezgodności SIWZ z ogłoszeniem) wysłanie sprostowania do DUUE??