26

Odp: Zwrot wadium??

Marko napisał/a:
Viki napisał/a:

Ale żadnych konkretnych waroków nie dajecie na poparcie waszej teorii.

Stękasz i stękasz zamiast wleźć na UZP i sobie ściągnąć. Coraz większe wygodnoctwo na tym forum tongue
ftp://ftp.uzp.gov.pl/wyroki/KIO/2008/0079-08.pdf

Wielkie dzięki, chociaż ...

27

Marko napisał/a:
Viki napisał/a:

Ale żadnych konkretnych waroków nie dajecie na poparcie waszej teorii.

Stękasz i stękasz zamiast wleźć na UZP i sobie ściągnąć. Coraz większe wygodnoctwo na tym forum tongue

LEKTURĘ TEGO WYROKU SZCZEGÓLNIE POLECAM PIOTROWI... tongue

28

Niestety wyroki mówią, że się wyklucza. Tylko wg mnie jest pewna nie ścisłość art. 24 ust. 2 pkt. 4 stanowi, iż wyklucza się tych co NIE WNIEŚLI wadium, a nie tych co wnieśli w niewłaściwej formie. Pan w okienku WNIÓSŁ WADIUM, że w nie właściwej formie ale wadium zostało wniesione.

29

MIRAS napisał/a:
Marko napisał/a:

LEKTURĘ TEGO WYROKU SZCZEGÓLNIE POLECAM PIOTROWI... tongue

Nie będę drugi raz czytał tego badziewia.
Miesiąc temu już go skomentowałem: http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?pid=18075#p18075

30

darek napisał/a:

Pan w okienku WNIÓSŁ WADIUM, że w nie właściwej formie ale wadium zostało wniesione.

Rozumiem, że formy wniesienia wadium wymienione w ustawie są "dla jaj" wink

31

Jeżeli Viki jedzie do Warszawy w tej sprawie to zobaczymy czy KIO podtrzyma stanowisko z wyroku 79/08. Mam nadzieję że Viki da znać jakie rozstrzygnięcie miała. Jeżeli KIO nie podtrzyma to znów będzie jak za czasów ZA czyli raz tak raz tak

32

ArekS napisał/a:

Jeżeli Viki jedzie do Warszawy w tej sprawie to zobaczymy czy KIO podtrzyma stanowisko z wyroku 79/08. Mam nadzieję że Viki da znać jakie rozstrzygnięcie miała. Jeżeli KIO nie podtrzyma to znów będzie jak za czasów ZA czyli raz tak raz tak

Myślę, że niedługo wyznaczą nam termin. Obiecuję, że napiszę jaki był wyrok. Oby właściwy... tongue

33

czekamy na twój wynik Viki

34

Viki nie masz się czego obawiać w 100% wygrasz, nie rozumię jak można mieć wątpliwości

35

A co z tym moim pytaniem?

co robicie, jeżeli wykonawca składa wniosek o zabezpieczenie(zablokowanie) jego nalezności, którą zamawiający jest mu winien na poczet przyszłego wadium? mozna czy nie?

36

nie za bardzo - zamawiający jest mu winien ale jeszcze nie zapłacił bo np. jeszcze ma czas (termin płatności) wykonawca nie wniósł wadium wyraził jedynie wolę wniesienia a to za mało

37

ale jeżeli wykonawca wnioskuje/prosi o zablokowanie tego zobowiązania  na poczet wadium - to też nie można?

38

czyli powinienem mu zapłacić a natępnie on powinien wpłaić na konto zamawiającego?

39 (edytowany przez MIRAS 2008-07-04 08:37:56)

darek napisał/a:

czyli powinienem mu zapłacić a natępnie on powinien wpłaić na konto zamawiającego?

Dokładnie tak, patrz: art. 45 ust. 7 PZP...

40

MIRAS napisał/a:
darek napisał/a:

Dokładnie tak, patrz: art. 45 ust. 7 PZP...

A czemu zamawiający nie może sam przelać tych pieniędzy ze swojego konta obrotowego na konto wadialne?

41

formy wniesienia wadium sa jasno okreslone smile nie ma mozliwosci przeniesienia...

tak nawiasem mowiac pewnie z 90% zamawiaczy przyjmuje wadia wplacane w kasie Bankow....

co do wyroku... zwatpilem MARKO po Twojej wypowiedzi ze az doczytalem do konca watek smile

42

darek napisał/a:

czekamy na twój wynik Viki

Muszę Was rozczarować, mój odwołujący ...  wycofał odwołanie big_smile

43

no i dobrze, zaoszczędził sobie kasę

44

Zapewne zajrzał na forum przed rozprawą big_smile

45

http://www.rp.pl/artykul/56430,168926_Firmy_moga_dostarczyc_wadium_w_walizce.html
No i prosze...... lol

"Braaaaaaaaawo" Panie Prezesie i szacunek dla Pana G. Wicika

46 (edytowany przez Piotrek 2008-07-30 07:14:10)

Marko napisał/a:

"Braaaaaaaaawo" Panie Prezesie i szacunek dla Pana G. Wicika

Ciekawe czy p. Wicik wygrałby taką sprawę przed KIO?
Bo na razie w moich spotkaniach z p. G.W. jest 1:0 dla mnie. cool

47

Ktoś tam jednak wygrał wink - byłaś łaskaw uznać tamten wyrok za badziewie, ja natomiast nic innego nie powiem o tym wyroku popieranym przez prezeza smile .

48

Marko napisał/a:

ja natomiast nic innego nie powiem o tym wyroku popieranym przez prezeza smile .

I słusznie! Trudno coś powiedzieć o wyroku, którego się nie zna... wink

49

Piotrek napisał/a:

I słusznie! Trudno coś powiedzieć o wyroku, którego się nie zna... wink

Sentencja jest znana a to wystarczy wink

50

Marko napisał/a:

Sentencja jest znana a to wystarczy wink

Chyba fragment uzasadnienia, a nie sentencja....