1

Temat: Wykonawca poprosił o odkserowanie dokumentacji ze swojej ofety

Wykonawca, który złożył mi ofertę stara się również o inne zamówienie. Na nieszczęście do oferty włożył oryginały zaświadczeń z ZUS itp.
Prosi mnie żebym mu je odkserowała.

Problem w tym że nie zakończyło się jeszcze moje postępowanie a dokumentów o które prosi nie da się wyjąć bez rozwalenia całej oferty. Wykonawca proponuje, że wypożyczy ją zawiezie tam gdzie mu ją zgrzewali, odkseruje i zwróci do nas.

Ja twierdzę że czegoś takiego robić nie mogę ( nie mam pewności że nic mi nie podrzuci do oferty i nie złoży dzień później protestu ) - dyrekcja natomiast chciałaby mu pomóc.
Co robić ???

2

Odp: Wykonawca poprosił o odkserowanie dokumentacji ze swojej ofety

A skserować się nie da bez wyciągania zaświadczenia? Oferty bym absolutnie nie wydawał na zewnątrz - do wglądu w siedzibie zamawiającego.

3

pomoz ale nie zezwalaj - bron boze na zabranie oferty!!!! smile:):):)

4

No niestety nie da się tego zrobić bez rozwalenia oprawy. Chciałabym mu bardzo pomóc ( małpą nie jestem ) ale też nie będę sobie robić pod górkę. Tak sobie oprawił tą ofertę że szok- bez zniszczenia się nie da bo to jakąś metalową sztabą ściśnięte jest i ni groma nie mogę tego odgiąć.
Gapa mógł nie wkładać oryginałów.

5

to niech sobie zrobi zdjęcie , w ten sposób tez może uzyskać potrzebny mu dokument