1

Temat: zamówienia do 14.000 euro

Jak powinno wyglądać zamówienie poniżej ww progu? Czy tworzymy coś na podobieństwo SIWZ, jak z terminami, ogłoszeniami itp?
proszę o pomoc

2

Odp: zamówienia do 14.000 euro

To zależy czy w Twojej jednostce jest regulamin, który reguluje udzielanie zamówień poniżej 14000 euro. Jeśli nie ma możesz zastosować któryś z trybów przewidzianych w ustawie, ale nie ma przymusu. Ja robiłam zakup nagłośnienia poniżej 14 000 euro, wysłałam coś na wzór zapytania o cenę do 5 potencjalnych wykonawców i zawarłam umowę z tym, który dał najlepszą cenę i warunki serwisu.
Pozdrawiam

3

a mam taką sytuację - że podpisaliśmy umowę z wykonawca na sporządzenie dokumentacji projektowej (zamówienie obejmuje usługę) i w międzyczasie wyszła potrzeba zamówienia dodatkowej rzeczy.. postępowanie poprzednie prowadzone było w trybie negocjacji bez ogłoszenia - i wykonawcy którego wyłoniliśmy chcemy powierzyć wykonanie tego zamowienia dodatkowego. Z tego co wyczytałam z art.67 - jeżeli nie był to PO/PN - nie mogę tutaj zastosować zamówienia uzupełniającego. jeszcze taka uwaga w SIWZ zastrzegliśmy, możliwośc zamówień uzupełniającyh - do 20% kwoty wartości zamówienia. Jaka jest w ogóle różnica między zamówieniami dodatkowymi a uzupełniającymi? Czy chodzi o ich powtarzalność?

4

Kiedyś na jakimś szkoleniu ktoś mówił, ze jeśli chodzi o zamówienie projektu budowlanego to stosuje się art 67 ust 1 pkt 1) lit. c, ze względu na prawa autorskie. Ale pewności nie mam.
Zakres zamówienia dodatkowego nie jest objęty zamówieniem podstawowym, a zamówienie uzupełniające dotyczy powtórzenia tego samego rodzaju zamówień.
Upewnij się jeszcze, czy mam dobrą koncepcję.

5

asiek napisał/a:

Kiedyś na jakimś szkoleniu ktoś mówił, ze jeśli chodzi o zamówienie projektu budowlanego to stosuje się art 67 ust 1 pkt 1) lit. c, ze względu na prawa autorskie. Ale pewności nie mam.

Pierwsze słyszę taką koncepcję a szkoleń trochę zaliczyłam!

Zakres zamówienia dodatkowego nie jest objęty zamówieniem podstawowym, a zamówienie uzupełniające dotyczy powtórzenia tego samego rodzaju zamówień.
Upewnij się jeszcze, czy mam dobrą koncepcję.

Dobrą.