1

Temat: Zabezpieczenie umowy

wykonawca spóżnił się z wpłatą zabezpieczenia umowy, jutro mamy podpisać a do tego czasu nie wpłyną pieniądze na nasz rachunek. Czy wystarczy że przy podpisaniu umowy okaże dowód wpłaty( tak interpretuje Pieróg) ale znalazlęm również interpretację Kardasa ża pieniądze muszą być na koncie. Mam dylemat a umowę muszę podpisac- to była jedyna oferta./ jeszce mam alternatywe zmiany terminu podpisania umowy bo termin związania jest dłuższy niż do jutra. Pozdrawiam

2

Odp: Zabezpieczenie umowy

dopóki nie wplaci zabezpieczenia  zatrzymujesz wadium...  art. 46 ust. 5 pkt 2......byly jakies dodatkowe zapisy w umowie w kwestii tego zabezpieczenia?

3

od responder . W umowie i SIWZ zapis ze zabezpieczenie musi być wniesione najpóżnie w dniu podpisania umowy. Wadium nie pokrywa kwoty zabezpieczenia. Umowę z tym wykonawcą musze podpisać ( on też chce). w PN nie było żadnej oferty, a w NBO wpłyneła tylko jedna ( zaprosiliśmy aż 13 wykonawców) to zamówienie jest mało atrakcyjne, a ja MUSZĘ je zakończyć umową.

4

Aha, termin związania upływa we wtorek chyba więc przesunę podpisanie umowy, ale wtsłać nowe wezwanie do podpisania umowy czy spisać jakiś protokół wyjaśniający powód przesunięcia terminu podpisania umowy. Pozdrawiam

5

Wstrzymaj sie z podpisaniem do otrzymania zabezpieczenia - w czym problem?

6

od responder .Problemy dwa. 1. co zrobić -nowe wezwanie do podpisania umowy czy protokół wyjaśniający przesunięcie terminu podpisania(moim zdaniem to drugie).
2. Mój zaplanowany od poniedziałku urlop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7

responder napisał/a:

wykonawca spóżnił się z wpłatą zabezpieczenia umowy, jutro mamy podpisać a do tego czasu nie wpłyną pieniądze na nasz rachunek. Czy wystarczy że przy podpisaniu umowy okaże dowód wpłaty( tak interpretuje Pieróg)

moim zdaniem wystarczy jak bedzie posiadał dowód wpłaty......a jak nie to 94.2

8

responder napisał/a:

Mój zaplanowany od poniedziałku urlop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja też mam od poniedziałku!!!
Czyli już za dwie godziny! big_smile big_smile

P.S. Protokół przesunięcia terminu...? czego to ludzie nie wymyślą roll

9

podpisz poprostu dzien pozniej ... jakie protokoly...?? ?:) czas na urlop smile

10

od responder Dzięki wszystkim za odpowiedzi, przełożyłem na poniedziałek podpisanie, ale i urlop też( na szczeście wylot dopiero we wtorek).Pozdrawiam responder.

11

responder napisał/a:

od responder Dzięki wszystkim za odpowiedzi, przełożyłem na poniedziałek podpisanie, ale i urlop też( na szczeście wylot dopiero we wtorek).Pozdrawiam responder.

miłego lotu.....mnie to zawsze przeraża na starcie wink

12

madziulek napisał/a:

miłego lotu.....mnie to zawsze przeraża na starcie wink

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wink tongue

13

Marko napisał/a:

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wink tongue

tongue