1

Temat: zamówienia uzupełniające?

Musimy wykonać remont drogi. Środków starczy na 850m, ale nie jest to cała droga. Ogłaszam przetarg na 850 m. Jeśli się okaże, że cena jest tak niska, że za dostępne środki możnaby wyremontować większą ilość metrów, to co radzicie zrobić:
1/ przewidzieć w SIWZ uzupełniajace i na tej podstawie w dalszej części udzielić zamówienia, czy
2/ w zw. z tym, że będzie to mała kwota zamówienia, udzielić go na podst. art. 4 ust.8?

2

Odp: zamówienia uzupełniające?

I znów awantura...

3

?

4

Można liczyć na jakąś podpowiedz?

5

remont drogi 850 m ponizej 14??? cuda??

6

A wystarczyło dokładnie przeczytać

7

to żadne cuda, jeżeli remont ten ma polegać np. na położeniu nowego dywanika z masy mineralno-bit. asfaltowej
a z tymi robotami uzupełniającymi to w zasadzie można by było tak zrobic ale jeżeli masz dobry k. inwestorski to myślę że nie dostaniesz na tyle niższych cenowo ofert aby warte było zachodu udzielania zam. uzupełniających

8

umiem czytac ale Ty nie napisalas chyba wszystkiego....

remont drogi za 14 tys jest nierealny chyba ze tylko skropienie i nakladka ... i za 3 mce ponownie....

9

a jesli juz tak bedzie to do czego uzupelniajace jesli nie musisz robic przetargu do 14?? zbierz oferty i bedziesz wiedziala na ile m starczy/.....

po co te kombinacje? chyba ze masz duzo wiecej srodkow...?

10

może chce połatać dziury - ale rzeczywiącie po co cudować z przetargami skoro masz do 14 tyś. , nie komplikuj sobie

11

Robimy przetarg na remont odcinka drogi -850 m, szacunek ok 80000. Droga jest dłuższa, ale wystarcza nam na zrobienie tych 850m. Może się zdarzyć, że wykonawcy zaproponuja tak niska cenę, że zostanie pieniędzy i będzie mozna wyremontowac więcej niż tylko 850 m.Zdaję sobie sprawę, że ta "zaoszczędzona" kwota to nie będzie dużo, poniżej 14000 euro.  Pieniądze chcemy wykorzystać do ostatniej złotówki i jak mam teraz zrobić:
1/ przewidzieć w SIWZ zamówienia uzupełniające, żeby móc później udzielić zamówienia (na taka kwotę ile nam zostanie pieniędzy) czy
2/ ze względu że tych pieniędzy prawdopodobnie nie zostanie duzo (poniżej 14000e), nie bawić się w zamówienia uzupełniające, tylko udzielić na podstawie art. 4 ust.8.
Nie wiem ile pieniędzy mi zostanie, nie wiem kiedy będziemy mieli pieniadze na remont dalszego odcinka drogi.
Myślę, że teraz jest to czytelniejsze.

12

uwzglednij w szacunku uzupełniajace.

13

duzo czytelniejsze....

rob z uzupelniajacymi a jesli zostanie ponizej 14 to jak juz tu pisano ostatnio udzielisz poprostu zamowienia ponizej... (troche to pogmatwane i nie do konca sie z tym moge zgodzic ale juz tak jest z zam publ)

14

smile)
Dzięki
Już myślałam, że wszyscy na urlopie;)