1

Temat: wybór i unieważnienie

Mam przetarg na 6 części. Zamawiający przeznaczył 100 000,00zł na całość zamówienia. czy możemy wybrać np. oferty na III, IV, V, VI część (bo na tyle nam wystarczy pieniędzy), a na V i VI unieważnić na podst. art. 93 ust. 1 pkt 4

2

Odp: wybór i unieważnienie

każdą z tych cz. na pewno mieliście wycenione przed ogłoszeniem i wybieracie te na które macie pieniążki i te na które po przesunięciu śr. już macie pieniążki

3

Tak ale i tak na każdą z tych części zostały przekroczone ceny ofertowe brutto w porównaniu do wartości szacunkowej na każdą część. Ale to my czyli Zamawiający decyduje które części wybiera , prawda?

4

zamawiajacy tuz przed otwarciem ofert podaje kwote jaka zamierza przeznaczyc na realizacje zamówienia, dla poszczególnych czesci takze i unieważnia się tylko tą część(czesci) na które Zamawiający nie moze przeznaczyc wiecej środków finansowych...podstawa art 93.1.4

5

ewelinek napisał/a:

Tak ale i tak na każdą z tych części zostały przekroczone ceny ofertowe brutto w porównaniu do wartości szacunkowej na każdą część

sygn. akt UZP/ZO/0-121/05
UZP/ZO/0-733/05

6

tak w takim przypadku to decyduje zamawijący , na które z tych cz. przesunie śr.

7

ewelinek napisał/a:

Tak ale i tak na każdą z tych części zostały przekroczone ceny ofertowe brutto w porównaniu do wartości szacunkowej na każdą część

w takim przypadku bedziecie uniewazniac losowo? wink

8

smile
ententinio sakaraka minio .... smile en ten to...

pamietacie ta wyliczanke? smile

9

lolilap napisał/a:

smile
ententinio sakaraka minio .... smile en ten to...

pamietacie ta wyliczanke? smile

ja wolałam  ene due rabe..... smile tongue

10

wystapcie do kierownika jednostki z pismem o ustalenie kwoty jaka mozecie przeznaczyc na realizacje kazdej czesci. pomoiedzy slowem zamierza a moze jest duza roznica. mielismy podobny przypadek i tak pokierowal nas Pan Jerzy Wysocki z Urzedu. Podczas otwarcia ofert podajecie kwote jaka zamierzacie przeznaczyc na realizacje zamowienia, natomiast kwote jaka mozecie przeznaczyc moze kierownik jednostki ustalic w takim przypadku. oczywiscie wszystko na pismie

11

zalozylem ze to juz zostalo dawno spelnione smile i pewnie tak bylo skoro powstal watek smile ale celna uwaga na przyszlosc zapewne smile

12

chodzi mi o to zeby na pismie dac szefowi oferowane kwoty i kwoty jakie zamierzaliscie przeznaczyc na realizacje zamowienia i tam szef powinien wam na pisac ze mozecie przeznaczyc taka kwote na takie i takie części - mozecie rowniez przyjac wszystkie czesci jesli szef wyrazi na to zgode. wazne jest aby we wniosku do szefa naoisać zamierzaliśmy przeznaczyc .... a szef odpowiedzial ze MOZEMY przeznaczyc......

13

ciekawe w ktorej firmie to szef pisze i zalatwia? smile

i tak w praktyce musisz sie tego wszystkiego dowiedziec sam lub za pomoca czlonkow  komisji... wlasciwie to oni (czlonkowie merytoryczni) powinni sie okreslic ktore czesci sa dla nich priorytetowe.
ksiegowosc oczywiscie - tak jak piszesz - rowniez na pismie musi poinformowac o srodkach ktore mozemy wydatkowac.

14

w mojej akurat w takich sytuacjach pisze jedno czy 2 zdania pod protokołem smile