1

Temat: Modyfikacja SIWZ-zmiana terminu składania ofert

Modyfikuję SIWZ i w związku z tym przedłużam termin do składania ofert. Czy muszę modyfikować ogłoszenie na BZP oraz ogłoszenia na stronie internetowej i tablicy ogłoszeń w tym punkcie, w którym jest mowa o terminach składania ofert?

2

Odp: Modyfikacja SIWZ-zmiana terminu składania ofert

niezupełnie
masz obowiązek umieszczenia modyfikacji na stronie inernetowej, ewentualne rozesłanie tym którzy pobrali siwz ale nie zaszkodzi umieścić info o zmianie terminu również na tablicy ogłoszeń

3

Według mnie ogłoszenie też powinno być zmodyfikowane bo ktoś kto wyszukuje w BZP stwierdzi że już nie ma szans wziąć udziału w postępowaniu bo po terminie a faktycznie jest inaczej. Wydaje mi się że nie ma obowiązku ja jednak zamieszczam sprostowanie w BZP, strona, tablica i ew. wykonawcy czyli tak jak ogłoszenie.

4

Mowa jest o modyfikacji SIWZ,a nie ogłoszenia o zamówieniu, odsyłam do art. 38 ust.7

5

DKO76 napisał/a:

Według mnie ogłoszenie też powinno być zmodyfikowane bo ktoś kto wyszukuje w BZP stwierdzi że już nie ma szans wziąć udziału w postępowaniu bo po terminie a faktycznie jest inaczej. Wydaje mi się że nie ma obowiązku ja jednak zamieszczam sprostowanie w BZP, strona, tablica i ew. wykonawcy czyli tak jak ogłoszenie.

a mi się wydaje że taki obowiązek jest... o czym szerzej swego czasu pisałem na forum...

6

a ja jestem pewien ze nie ma smile zamieszczac oczywiscie MOZNA ...

7

lolilap podyskutujemy??? ...oczywiście żartuję wink

8

hehe chyba temat juz wyczerpalismy smile heh ale milo bylo:)