1

Temat: Referencje do kontraktu który zaczął się ponad 3 lata temu

Mam Referencje do przetargu realizowanego przez 2 lata Od początku 2004r do końca 2005r.
Czy zamawiający może rozbić sobie ten przetarg i uznać tylko jego część realizowaną np. od 1-06-2005 do 31-12-2005 czyli w okresie 3 lat od składania ofert bul rozpoczęcia postępowania?

Dla mnie to jakoś absurd ale czekam na komentarze.

2

Odp: Referencje do kontraktu który zaczął się ponad 3 lata temu

Peter napisał/a:

Czy zamawiający może rozbić sobie ten przetarg i uznać tylko jego część realizowaną np. od 1-06-2005 do 31-12-2005 czyli w okresie 3 lat od składania ofert bul rozpoczęcia postępowania?

Heh, byli lepsi którzy w ogóle nie uznawali takiego doświadczenia bo wykonanych w okresie 5 czy tez 3 lat traktowali jako rozpoczęte i zakończone w tym okresie big_smile .

3

No właśnie mnie to nie bawi.
Oferta ma może z 10 pozycji do sprawdzenia więc powinno to zająć jakieś 15 minut. Niestety badanie ofert trwa już miesiąc plus przedłużenie na dwa.

Moja oferta jest najlepsza cenowo i wydaje się że papiery też są w porządku. Wygląda mi to na szukanie kija byle uderzyć tego psa. Oczywiście odwołania nie ma.

Czy da się znaleźć odpowiednie wyroki? Już chyba zacznę się szykować na protest.

4

Peter napisał/a:

Czy da się znaleźć odpowiednie wyroki?

Niech Ci bedzie wink np 2814/06

5

Istotna jest data wykonania danego kontraktu - nie ma znaczenia data ropoczęcia jego realizacji (z wyjątkiem świadczeń okresowych lub ciągłych)...