1

Temat: czy mogę sie odwołać?

mam pytanie, otóż nasza firma zajeła trzecie miejsce w przetargu, dwa dni po ogłoszeniu (23.07) wyników dostałem faks z informacja że, dwie firmy które zaproponowaly niższą cene od naszej nie przedstawily poprawnej oferty, tj. Zamawiajacy wezwal je do uzupełnienia dokumentów (dał czas do 29.07), w jednym przypadku był to KRS a w drugim dokument regulujacy współprace podmiotów wspolnie, wczoraj czyli 29.07 dostalem identyczny faks o którym napisalem powyzej, i teraz pytanie czy można złozyć prostest w tej sprawie?

p.s to mój pierwszy przetarg i nigdy nie mialem z tym do czynienia, wiec nie linczujcie mnie prosze za może banalne pytanie:)

pozdrawiam

2

Odp: czy mogę sie odwołać?

nie nie możesz bo nie masz na co, wprawdzie ten zamawiający nie miał prawa żądać dokumentu regulującego współprace podmiotów ubiegających sie wspólnie ale żeby protestować terzema mieć w tym interes a ty nie maswzpiszesz że dostałeś wczoraj fax "identyczny" co to znaczy ? że wzywają ciebie do uzupełnienia dok. czy co?

3

identycznty tzn. że Zamawiający wzywa obie firmy które były przed nami do uzupełnienia dokumentów... i daje im czas do 29.07...

4

praktykant napisał/a:

identycznty tzn. że Zamawiający wzywa obie firmy które były przed nami do uzupełnienia dokumentów... i daje im czas do 29.07...

Jakiś kumaty ten zamawiający wink

5

Nie ma podstaw do protestu.
Jeśli nie złożono poprawnych dokumentów zamawiający miał obowiązek wezwać do ich uzupełnienia. Nie musiał natomiast informować Cię o tym - to jego dobra wola.
Musisz poczekać kilka dni, aż zamawiający sfinalizuje rozstrzygnięcie i zobaczysz co dalej.