Temat: KRS-wysokość kapitału spółki a zaciąganie zobowiązań
Właśnie, powiedzcie jak to jest. Kapitał spółki: ok. 150 tys., cena oferty ok. 1 mln. Co w tej sytuacji? (mało się znam w temacie, potrzebuję pomocy).
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → KRS-wysokość kapitału spółki a zaciąganie zobowiązań
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Właśnie, powiedzcie jak to jest. Kapitał spółki: ok. 150 tys., cena oferty ok. 1 mln. Co w tej sytuacji? (mało się znam w temacie, potrzebuję pomocy).
Co w tej sytuacji?
Nic kompletnie, zaciągnięciem zobowiązania będzie zawarcie umowy
Czyli na etapie oceny nic, jest to któraś z kolei oferta. A gdyby była najtańsza i chciałabym z tym wykonawcą podpisać umowę?
kapitał spółki nie ma tu nic do rzeczy przecież nie stawiałaś żadnego warunku co do wys. kapitału - dlaczego masz wątpliwości ?, z czego one wynikają?
z czego one wynikają?
Pewnie z art. 230 KSH
dlaczego masz wątpliwości ?, z czego one wynikają?
Zapewne z art. 230 ksh. W którym jednak parę lat temu dopisano drugie zdanie o treści "Przepisu art. 17 § 1 nie stosuje się", a zatem zniesiono sankcję nieważności wobec czynności prawnej dokonanej z naruszeniem zdania pierwszego art. 230 i wątpliwości już być nie powinno...
Wyniosłam to z jakiegoś szkolenia, mówiło się o tym, żeby zwracać uwagę na wysokość kapitału bo ma to jakieś konsekwencje. Krótko byłam wtedy w zamówieniach,podlegałam pod kogoś, teraz muszę radzić sobie sama i takie rzeczy wracają.
Wyniosłam to z jakiegoś szkolenia, mówiło się o tym, żeby zwracać uwagę na wysokość kapitału bo ma to jakieś konsekwencje.
Teraz już nie ma konsekwencji i nie trzeba zwracać uwagi.
Dziękuje wszystkim. Jesteście niezastąpieni
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc