Temat: Czy można żądać takich dokumentów?
Czy w przetargu mogę żądać deklaracji zgodności?? To jest dokument potwierdzający spełnianie warunku udziału w postepowaniu?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy w przetargu mogę żądać deklaracji zgodności?? To jest dokument potwierdzający spełnianie warunku udziału w postepowaniu?
deklaracji zgodności?? To jest dokument potwierdzający spełnianie warunku udziału w postepowaniu?
Spełnianie jakiegoż to warunku owa deklaracja ma potwierdzać
Planujemy taki zapis:certyfikaty CE wystawione przez notyfikowaną jednostkę certyfikującą lub deklaracjae zgodności CE wystawione przez producenta, na oferowany przedmiot zamówienia, potwierdzające, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym.
Wykonawca może, złożyć równoważny dokument wystawiony przez podmiot mający siedzibę w innym państwie członkowskim Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
przetarg "medyczny"
art 25 ust. 1 pkt 2
Nie znam sie na medycznych zbytnio ale spróbuje specjalistke namówić do zabrania głosu
deklaracja zgodnosci jest to dokument wynikajacy z rozporzadzenia w sprawie rodzajow dokumentow.....dokladnie wynika z par.3 a wymagany w celu potwierdzenia spełnienia wymaganych warunków. Ja stosuje w specyfikacji zapis o wymogu deklaracji zgodności oznaczonej znakiem CE oraz certyfikat CE jednostki notyfikowanej, która brała udział w ocenie wyrobu, jeśli jest wymagane.
aha.....co do "przetargów medycznych " ti wazna jest ustawa o wyrobach medycznych ktora reguluje wymogi jakie powinien spełniac zamawiany sprzęt wtym żądanie CE
mamy taki zapis odnosnie tej ustawy:
....... wchodzące w skład przedmiotu zamówienia - muszą być oznaczone znakiem ?CE? oraz muszą spełniać również inne wymogi zawarte w ustawie z dnia 20 kwietnia 2004 r. o wyrobach medycznych (Dz. U. z 2004 r. nr 93, poz. 896). Odpowiednie certyfikaty lub deklaracje należy dołączyć do oferty.
A i jeszcze jedno ---tak samo można potraktować "metodyki"?
a jaśniej?.....bo te metodyki kojarza mi sie z laboratorium ale nie wiem dokladnie o co Ci chodzi.....:)
o odczynniki laboratoryjne
Z tego co wiem metodyki (w jez. polskim) potwierdzają, czy zaoferowany towar jest taki jaki chcemy
o odczynniki laboratoryjne
Z tego co wiem metodyki (w jez. polskim) potwierdzają, czy zaoferowany towar jest taki jaki chcemy
teraz to juz zaglebiamy sie w samo sedno wymagan o nazwie wymagania zasadnicze dla wyrobów medycznych do diagnostyki in witro A reguluje to Rozporzadzenie Ministra Zdrowia w sprawie wymagań zasadniczych dla wyrobów medycznych do diagnostyki in vitro oraz zalaczniki do tego rozporzadzenie. W wymaganich zasadniczych jest wymog co do metryczek i metodyków....;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc