1

Temat: Uwzględnienie protestu i co dalej.

Uwzględniliśmy protest, i co teraz?
1. Nie wiem jakiej treści informację mam przekazać wykonawcom, którzy nie byli związani z protestem (tzn. nie protestowali, ani nie przystąpili do protestu). Czy wystarczy jedynie informacja o powtórnym wyborze ofert, czy trzeba podać więcej szczegółów.
2. Co z odwołaniem, rozumiem, że poniżej progów unijnych nie przysługuje odwołanie i można następnego ogłosić nowe rozstrzygnięcie.

Dziękuję za wyrozumiałość, jest to mój pierwszy protest..
pozdrawiam Ola

2

Odp: Uwzględnienie protestu i co dalej.

ola2 napisał/a:

1. Nie wiem jakiej treści informację mam przekazać wykonawcom, którzy nie byli związani z protestem (tzn. nie protestowali, ani nie przystąpili do protestu).

Żadną, poinformujesz o wyborze oferty

3

Dzięki Marko. smile
Rozumiem, że w przypadku firmy, która została oprotestowana, ale nie przyłączyła się do protestu również obowiązuje ta procedura i ich też nie muszę informować.

Mam jeszcze jedno pytanie.
W przetargu wystartowało 7 firm. Dokonano wyboru, który oprotestowano. Uwzględniono protes. Zamawiajacy oceniając powtórnie oferty, doszukał się błędu w innej ofercie, której nie dotyczył protest. Oczywiście takzę ją odrzuca. Czy musi jakoś argumentować, dlaczego w poprzednim wyborze jej  nie odrzucił?

4

ola2 napisał/a:

Oczywiście takzę ją odrzuca. Czy musi jakoś argumentować, dlaczego w poprzednim wyborze jej  nie odrzucił?

Niefrasobliwością tongue

5

Nie da się ukryć wink