1

Temat: po terminie?

wadium wniesiono 2 sekundy po terminie składania ofert. wykluczyć?

2

Odp: po terminie?

sorki 2 minuty

3

Agata sprawdz jeszcze raz bo moze to 2 godziny tongue

4

jestem przepracowana, 2 minuty na bank!!

5

bez przesady. Uznaj.

6

Mrozo napisał/a:

bez przesady. Uznaj.

Siurrr, jasne, aloha, po bandzie i do przodu. Kij z ustawą big_smile big_smile big_smile

Agatka te 2 min wynikają z czasu zaksiegowania wadium jak mniemam?

7

termin składania - godz. 10.00, termin zaksięgowania na naszym koncie 2 minutki po 10-tej.
I co mam robić?

8

i jeszcze jeden delikwent - wadium zaksięgowano o 11-tej- termin otwarcia

9

i jeszcze jeden delikwent - wadium zaksięgowano o 11-tej- termin otwarcia

10

Well, możesz "bez przesady" uznać lub zgodnie z ustawą wykluczyć, aczkolwiek w świetle najnowszej doktryny dopuszczającej wadium w gotówce i przedłużanie wadium bez przekazania zamawiającemu gwarancji bankowej (wadialnej) mogłabyś polec przed KIO. Nie wiem jak Ci "bezprawni" zamawiajacy z wyroków ale ja bym poszedł z tym do SO wink

11

a jakiś wyrok Marko ww  sprawie

12

Oba były pokazywane na forum (m.in. przeze mnie). Nie pamietam bo kuriozalne nie trzymają sie mej pamieci

13

dobra.....pochledam

14

Dla wszystkich zwolennikow szybkiego wykluczenia mam propozycje udac sie do banku i dopytac czy aby pieniadze nie dotarly do banku wczesniej a tylko sprawnosc wpisujacego spowodowala ze kasa na koncioe pokazala sie o konkretnej godzinie. Co innego moze byc na wydruku elektronicznym a co innego w ewidencji banku. Jak to zrobicie pewnie odechce sie wam wykluczac wykonawcow.

15

Nie wiem Brachu jaką ewidencje bankową masz na myśli ale decyduje godzina księgowania a podgląd tejże mam w programie bankowym banku który nas obsługuje wiec nie szybkie wykluczenie a przepisowe wykluczenie.

16

Marko napisał/a:

aczkolwiek w świetle najnowszej doktryny dopuszczającej wadium w gotówce

Coś na temat... wink KIO/UZP 79/08 i 81/08

17

Pisałem o najnowszej...

18

Sa przypadku ze bank przyjmuje kase do swojego banku ale jest opoznienie w jej zaksiegowania na koncie- tzn. fizycznym dopisaniu przez system lub osobe wprowadaajaca i czasami nie widac ja na podgladzie strony www banku a pozniej okazuje sie ze pieniadze jednak byly.    W tym przypadku trzeba byc bardzo czyjnym i bogatym w wiedze zeby kogos wykluczyc za nieterminowosc. Ale powracajac do sedna sprawy aby to udowodnic trzeba znac dokladnie godziny ksiegowania zeby byc pewnym ze po tym czasie zadne wplaty na konto juz sie nie pokaza.

19 (edytowany przez MIRAS 2008-08-21 08:19:15)

Marko napisał/a:

Pisałem o najnowszej...

To są nowsze i starsze...??? Czy od lutego 2008 zmienił się stan prawny na tyle, żeby zmina ta miała wpływ na orzeczenie... ???? wink

20

KIO daje nam możliwość wyboru... Cokolwiek nie zrobisz, to zrobisz dobrze a nawet źle... wink

21

Miałaś racje Madziulku... big_smile

22

PS. Marko, żeby była jasność, zgadzam się z Tobą w Twoich opiniach zawartcyh w powyższych postach...

23

SławekP napisał/a:

Sa przypadku ze bank przyjmuje kase do swojego banku ale jest opoznienie w jej zaksiegowania na koncie- tzn. fizycznym dopisaniu przez system lub osobe wprowadaajaca i czasami nie widac ja na podgladzie strony www banku a pozniej okazuje sie ze pieniadze jednak byly.    W tym przypadku trzeba byc bardzo czyjnym i bogatym w wiedze zeby kogos wykluczyc za nieterminowosc. Ale powracajac do sedna sprawy aby to udowodnic trzeba znac dokladnie godziny ksiegowania zeby byc pewnym ze po tym czasie zadne wplaty na konto juz sie nie pokaza.

Sławku znam co do minuty czas wpłynięcia i zaksięgowania wadium (11.02), bo mam pisemko z banku. W SIWZ mam zapis że do godz. 10.00
Jednak po przeczytaniu wyroków KIO, nie wykluczam, wydrukowałam i dołączyłam do przetargu. Koniec.

24

agataanna napisał/a:

Sławku znam co do minuty czas wpłynięcia i zaksięgowania wadium (11.02), bo mam pisemko z banku. W SIWZ mam zapis że do godz. 10.00
Jednak po przeczytaniu wyroków KIO, nie wykluczam, wydrukowałam i dołączyłam do przetargu. Koniec.

albo początek... (problemów) smile

25

MIRAS napisał/a:
agataanna napisał/a:

albo początek... (problemów) smile

oj Miras, Miras, a Ty co byś zrobił?