Temat: jesli wykonawca nie przyłączył sie po stronie zamawiajacego
jesli wykonawcy , których dotyczy protest nie przyłączą sie do protestu po stronie zamawiajacegoto co wtedy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Protest, odwołanie, skarga → jesli wykonawca nie przyłączył sie po stronie zamawiajacego
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jesli wykonawcy , których dotyczy protest nie przyłączą sie do protestu po stronie zamawiajacegoto co wtedy?
Kolokwialnie rzecz ujmując mogą sie cmoknąć jeśli zamawiający protest uwzględni.
własnie o to chodzi , uwzględniamy, szykujemy sie na wybór ponowny, a ten nic
Może sam widzi, że protest zasadny i daje sobie spokój...
nie bardzo wiem jak wtedy sie zachowac, mam go wykluczyć?odrzucić? bo sie nie przyłączył?
co mam z nim zrobic i na jakiej podstawie? brakuje mi ciągu dalszego
Nie wykluczasz, nie odrzucasz, nie robisz nic... czego przepisy ustawy nie przewidują...
brakuje mi ciągu dalszego
Ciąg dalszy nastąpi
Nic z nim nie robisz.
a powiadamiam go o powtórce oceny ofert?
a nie muszę do niego napisac, ze skoro sie nie przyłączył to wypad?
Powiadamiasz wszystkich wykonawców... nie tylko jego... (jeżleli czynność wyboru/ oceny ofert była przedmiotem protestu)...
dowie sie o tym w odpowiednim czasie... jeszcze nie teraz...
ale czy mogę własnie tego wykonawcę oprotestowanego wybrac, w ponownej ocenie ofert, odrzucając zarzuty pod jego adresem , w przypadku gdy on sam nie przylaczył sie po stronie zam?
mozesz. to ty jestes czlonkiem/-kinią komisji i do ciebie/was nalezy ocena
mozesz
Ja tam nie wiem ale jak sie odrzuca zarzuty to protest sie oddala i wybór jest podtrzymany i żadnej ponownej oceny nie ma
to moze jeszcze raz: 3 oferty , wybór, protest 3 najdrozszego, na te 2 pierwsze. protest dot. wyboru 1 oferty uznajemy, protest dot. nieodrzucenia 2 oferty oddalamy i tym samym wybieramy 2gą
tylko miałam dylematy, jakie są konsekwencje jesli sie nie przyłączył potencjalny wygrany po str. zamawiającego, czy ma to wpływ na jego wybór przez nas po ponownej ocenie
i jest ok...
tylko miałam dylematy, jakie są konsekwencje jesli sie nie przyłączył potencjalny wygrany po str. zamawiającego, czy ma to wpływ na jego wybór przez nas po ponownej ocenie
Żadnego...
wykonawca moze jest nie swiadomy tego ze moze was wspierac w oddaleniu protestu na zarzut braku odrzucenia jego oferty. Albo jest tak pewny waszego wyboru ze uznal to za zbyteczne. Wg rozstrzygniecia proptestu wykonujesz czynnosci jakie tam uznalas za zasadne. czyli odrzucasz tego co trzeba i dokonujesz nowego wyboru oferty najkorzystniejszej.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc