1

Temat: Unieważnienie postępowania!!!!

Mam pytanie do osób przeprowadzających postępowania o udzielenia zamówienia w ramach Pzp do 60 tys. euro:
unieważniając postępowanie z uwagi na brak ofert, muszę sporządzić protokół i w ogłoszeniu o zawarciu umowy na Portalu UZP zaznaczyć ze nie wybrałam wykonawcy?
Czy zawiadomienie o unieważnieniu postępowania jest ostatnim dokumentem jaki sporządzam w danym postępowaniu?

2

Odp: Unieważnienie postępowania!!!!

Marta27 napisał/a:

Czy zawiadomienie o unieważnieniu postępowania jest ostatnim dokumentem jaki sporządzam w danym postępowaniu?

Kogo chcesz zawiadamiać?

3

Chcę w dokumentacji przetargowej mieć taką informację i na stronie internetowej placówki, pro forma;-)

a więc co robię po unieważnieniu postępowania?

4

Wszczynasz kolejne smile

5

A ile mam czasu /dni/  na ogłoszenie kolejnego? I gdzie to jest uregulowane w ustawie Pzp?
Bradzo proszę o odpowiedz.

6 (edytowany przez Marko 2006-10-13 08:56:13)

Unieważniasz i dnia następnego wszczynasz następne. Nie czekasz na protesty bo nie ma kto ich złożyć

Edit
No hipotetycznie może wpłynąć jakaś oferta po terminie wink

7

A co w sytuacji, kiedy otrzymaliśmy dzis tel. z Ministerstwa / w dniu otwarcia ofert/ ze przyznano nam środki, które umożliwią nam wykonanie robót za większą kwotę /zwiększy się zakres przedmiotu zamówienia/, co za tym idzie będzie to nowy przetarg z większą kwotą? Stary przetrg unieważniony z powodu braku ofert. Nie jesteśmy w stanie ogłosić nowy przetarg na drugi dzień, gdyż trzeba przygotować nową dokumentacje.

8

Marta27 napisał/a:

Nie jesteśmy w stanie ogłosić nowy przetarg na drugi dzień, gdyż trzeba przygotować nową dokumentacje.

Ło matko - toć nigdzie nie jest napisane, że musisz na drugi dzień ogłaszać...