1

Temat: uniewaznienie

jakich czynnosci dokonujecie przy uniewaznieniu z powodu przewyzszenia w ofercie  kwoty jaka moze Z przeznaczyc (..)?
przy zalozeniu ze W-cy nie zlozyli wszystkich dok....

tylko uniewazn. czy jeszcze informacja o wykl. i odrz.? zawsze to samo w takich momentach - rodza sie watpliwosci....

2

Odp: uniewaznienie

najpierw trzeba ocenic oferty - więc należy wezwać do uzupełnienia - musimy wybrać najkorzystniejszą oferte i dopiero gdy szef poinformowany o cenie najkorzystniejszej oferty uzna że takiej kwoty nie możemy przeznaczyć na zamówienia unieważniamy na podst. 93.1.4

3 (edytowany przez lolilap 2008-09-04 12:45:14)

ale ja juz wiem ze nie ma kaski.... dlatego nie uzupelniam.....

4

Zgadzam się z danaug, chociaż przytoczyła Ona tylko jeden (z tych mniej ważnych)powodów dla których trzeba dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej... smile Ten temat był stosunkowo nie dawno poruszany... wink

5

mam wyroki i tego mi bylo trzeba.... smile

nie twierdze ze danaug nie ma racji tylko zwracam uwage na dodatkowy aspekt smile zreszta wyznaje ta sama zasade wybor ew wykl i odrz a pozniej uniewazn smile

...spiesze sie smile

6

lolilap napisał/a:

...spiesze sie smile

nie da się ukryć... wink

7

danaug napisał/a:

najpierw trzeba ocenic oferty - więc należy wezwać do uzupełnienia - musimy wybrać najkorzystniejszą oferte i dopiero gdy szef poinformowany o cenie najkorzystniejszej oferty uzna że takiej kwoty nie możemy przeznaczyć na zamówienia unieważniamy na podst. 93.1.4

No tak tylko po co wzywac skoro art. 26 ust. 3 wyraźnie mówi, że nie wzywam jesli postepowanie zostanie uniewaznione

8

Chciałbym, żeby ten wyrok raz na zawsze zamknął tą kwestie ale wątpie by to nastąpiło... wink
KIO 107/08

Ps. Dzieki Lolilap smile

9

Marko napisał/a:

Chciałbym, żeby ten wyrok raz na zawsze zamknął tą kwestie ale wątpie by to nastąpiło... wink

watpię Marko czy zamknie, w końcu repetitio est...... wink

10

Stąd też dubio przewidziałem Madziulku smile

11

musze was zmartwic ... pomimo TAKIEGO wyroku sa osoby ktore i tak maja swoje zdanie.... niestety...

twardoglowi sa wsrod nas smile

12

przeczytałam wyrok i uważam że to ma sens przyznam się że pod koniec ubiegłego roku miałam podobny problem dziś widzę że postąpiłam źle ale to też było poruszane na formu i rózne były opinie na ten temat:) http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=1546

13

dorota26 napisał/a:

przeczytałam wyrok i uważam że to ma sens przyznam się że pod koniec ubiegłego roku miałam podobny problem dziś widzę że postąpiłam źle ale to też było poruszane na formu i rózne były opinie na ten temat:) http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=1546

Też miałam taki problem i wtedy również przegladałam ten temat na forum. I zgodzę się z Tobą, że teraz sytuacja jest bardziej klarowna...