1

Temat: co zrobić

W SIWZ byz zapis ze do oferty MUSI byc załączony wypełniony załącznik nr 1. część oferentów złożyła oferty na swoich drukach - odpowiadają one treścią temu załącznikowi - ale nie są podpisane że to zał. taki i taki i nie jest to na naszym druku - a było słowo musi być. czy w takim przypadku odrzucam te oferty??? do uzupełnienia nie mogę wezwać bo jest to kosztorys z cenami oferowanymi przez wykoanwcę

2

Odp: co zrobić

km30 napisał/a:

czy w takim przypadku odrzucam te oferty???

Zastanów sie na jakiej podstawie to zrobisz i podaj uzasadnienie faktyczne. Jak sprawe przemyślisz to daj znać smile

3

W SIWZ był zapis że musi być załączony wypełniony nasz załącznik. Ja osobiście uważam że powinnam tą ofertę przyjąć, bo wykonawca nie zmienił nic poza tym że tabelka wizualnie jest inna i nie podpisu że to zał. nr 1. Natomiast moj przełożony ( nie szef)  uważa żę jest ona niezgodna z SIWZ i powinnam odrzucić. Szef z kolei jest takiego zdania jak ja.

4

"Nie szef" ma racje - jest niezgodna co do (...) Ty i szef też macie racje... wink

5

kurcze to co radzcie???? czego bym nie zrobila bedzie zle

6

km30 napisał/a:

czego bym nie zrobila bedzie zle

Będzie źle a nawet fatalnie jeśli odrzucisz

7

oczywiącie że nie możesz odrzucać, z tego co piszesz to ta oferta jest jak najbardziej zgodna z treścią siwz

8

km30 napisał/a:

kurcze to co radzcie???? czego bym nie zrobila bedzie zle

To może dokonczę:

"Nie szef" ma racje - jest niezgodna co do FORMY OFERTY... To za mało żeby odrzucić... 

Ty i szef też macie racje... i tego sie trzymajcie wink

9

hdbch s.... smile nie odrzucaj! to oczywista oczywistosc.....

10

lolilap napisał/a:

hdbch s.... smile nie odrzucaj! to oczywista oczywistosc.....

oczywiście...

11

dzięki

12

Pewnie już po fakcie: uczestniczyłem w rozprawie w UZP. Sprawa dotyczyła właśnie formularza ofertowego. Oferent dał swój formularz, w którym dołożył trochę rubryk. Dołożył (drobnym drukiem): "cena sprzętu", "cena licencji", "cena wdrożenia". A miało być tylko cena łączna. I dał cenę łączną wielką pogrubioną czcionką. UZP uznało, że nie oferta nie spełnia wymagań Zamawiającego, bo żądał on konkretnego formularza. Dla mnie bzdura, ale rzeczywiście formalnie nie spełnił żądań Zamawiającego.

13

piuter - to jaki w końcu był wynik rozprawy przed "UZP" ???

14

piuter napisał/a:

uczestniczyłem w rozprawie w UZP.

Dasz sygnature? Dodałbym sobie do działu osobliwości big_smile

15

Przepraszam, zwracam honor UZP. Rzeczywiście to postępowanie było w UZP ale w innej kwestii. Co do odrzucenia oferty z powodu błędnego formularza to zrobił to Zamawiający przychylając się do protestu jednej z firm. Oferent "odrzucony" sobie odpuścił i nie poszedł do UZP.

Jeszcze raz przepraszam wszystkich, których wprowadziłem w błąd.

16

ofertę przyjęliśmy. wykonawca nie zmenił nic w formularzu, nic nie dodał nic nie ujął, zrobił to poporostu na swoim druku a a nie na naszym, reasumując to tak jaby jeden tekst został napisany kursywą a drugi zwykłą prostą czcionką. natomiast w innej ofercie gdzie dodał jakieś pozycje - odrzucaliśmy

17

nareszcie wszyscy zgadzają się co do w/w kwestii ( na tym forum) smile