1

Temat: wolna ręka

Mam pytanko.
Zrobiłam już trzy postępowania na robotę budowlaną
1 postępowanie - odrzuciłam ofertę i unieważniłam postępowanie
2 postępowanie - brak ofert i unieważniłam post.
3 postępowanie - brak ofert i unieważniłam post.
W pierwszym postępowaniu termin realizacji miałam do grudnia, w drugim też do grudnia a w trzecim ze względu na czs wydłużyłam już do marca czas realizacji.
Czy teraz już mogę zrobić wolną rękę?

2

Odp: wolna ręka

Pytanie:
1. Termin realizacji określałaś w miesiącach, dniach - np: do 6 m-cy od daty zawarcia umowy, czy
2. Przez wskazanie konkretnej daty - np: do 31.12.2008.

3

podałam konkterną datę. A kryterium oceny była tylko cena

4

powiedz lepiej: zmienialas warunki?? jakie to byly tryby???

5

Loli - zmiana terminu to nie jest zmiana warunku zamówienia? wink Oczywiście, że jest - pytanie tylko czy jest zmianą istotną... i dla mnie taką właśnie jest.

6

niekoniecznie marko smile gdyz moze sie okazac ze obecnie ten termin to 5 mcy i 25 dni wiec ta zmiana mogla by sie okazac nieistotna ....

ale to juz bylby problem pozniejszy.... mysle ze istota sprawy jest to czy byl PN? a pozniej warunki udzialu? z tym terminem nie wydawal bym zbyt pochopnie opinii.

7

Najpierw miała termin do grudnia, później do końca marca (to jest zmiana warunku zamówienia) - nie czepiaj sie warunków udziału bo przesłanka WR mówi o braku istotnych zmian w warunkach zamówienia a to pojęcie jest szersze niż warunki udziału i obejmuje m.in termin realizacji. To czy był PN lub PO jest oczywiście bardzo istotne ale to nie wszystko.

8

Wszystkie przetargi były PN

9

wiesz interpretacja tego terminu wykonania zalezna tez jest od przedmiotu zamowienia... moze terminy byly spowodowane technologia?? podtrzymuje ze nie wydawalbym opinii  o zmianie warunku na podstawie tylko tego opisu.... nie mowie tez ze jest to dopuszczalne ale nalezy sie nad tym zastanowic smile

10 (edytowany przez MIRAS 2008-09-09 13:16:42)

moniag napisał/a:

podałam konkterną datę. A kryterium oceny była tylko cena

Szkoda, myślałem ze ta pierwsza opcja... wtedy bym nie miał watpliwości że mozna... Dlatego na przyszłość lepiej podawać - na ile to jest oczywiście możliwe - w miesiącach, dniach...

Ale do rzeczy:

Pytanie drugie:

Czy termin realizacji w postępowaniu drugim, liczony od daty wszczęcia postepowania do wyznaczonej daty realizacji - wyrażony np. w m-cach, jest taki sam bądź zbliżony do terminu realizacji w postępowaniu trzecim, liczonego od daty wszczęcia postepowania do wyznaczonej daty realizacji wyrażonego np. w m-cach.???