1

Temat: interes prawny

czy wykonawca ma interes prawny jesli składa protest i w przypadku jego uwzględnienia wygra drugi wykonawca bo zaproponował niższą cene od tego protestującego?

2

Odp: interes prawny

dorota26 napisał/a:

czy wykonawca ma interes prawny jesli składa protest i w przypadku jego uwzględnienia wygra drugi wykonawca bo zaproponował niższą cene od tego protestującego?

Nie ma

3

moj radca prawny twierdzi ze ma ponieważ ten ktory wygra (po uwzględnieniu protestu) moze sie uchylić od podpisania umowy i wtedy podpiszemy ja z protestującym.

4

dorota26 napisał/a:

moj radca prawny twierdzi ze ma ponieważ ten ktory wygra (po uwzględnieniu protestu) moze sie uchylić od podpisania umowy i wtedy podpiszemy ja z protestującym.

Hahahaha - dobre, w ten sposób każdy i zawsze ma interes prawny wink

5

tez jej to mówie ale ona sie upiera. wkurza mnie. mysle ze w ten sosób patrzec nie mozna bo tak jak mowisz kazdy mialby internes prawny.

rozumiem systuacje gdy np. 4 wykonawcow zlożylo oferty wygrala najtańsza i ten ostani (czyli 4 pod względem ceny) skłsda protest na kazdego pokolei czyli każdego eliminuje z posteowania i w ten sosb on bedzie mógł podpisac umowe wiec ma interes prawny