1 (edytowany przez aniadud 2008-09-17 11:02:19)

Temat: Przetarg nieograniczony na dostawę i montaż maty gimnastycznej

Witam
Jestem tu nowa i mam ogromną nadzieję, że mi jakoś pomożecie. Otóż mam do zrobienia Przetarg nieograniczony na dostawę i montaż maty gimnastycznej. Po raz pierwszy robię Przetarg, gdzie to my (szkoła) finansujemy całość. Zacznę od tego, że nie wiem jak zabrac się za przedmiar, kosztorys oraz SIWZ. Do tej pory te informacje dostawaliśmy od UM, a teraz niestety nie. Po drugie: jakie informacje są mi potrzebne aby to rozpocząć. Jak z oszacowaniem kwoty.... itd
Dobrze by było abyście pomogli mi od samego początku.
Z góry dziękuję

PS. Próbuję też znaleźć kod CVP i jedyne co mogłam dopasować to 45212225-9

2

Odp: Przetarg nieograniczony na dostawę i montaż maty gimnastycznej

Proponuje abyś udała się do swojego kuratorium i porozmawiała z osobą która wykonuje przetargi.
PS Z innej twojej wypowiedzi wiem że jest to zamówienie poniżej 14 tys euro, więc możeszkupić bez przetargu, zrób więc np. rozpoznanie cenowe.

3

aniadud napisał/a:

PS. Próbuję też znaleźć kod CVP i jedyne co mogłam dopasować to 45212225-9

Kod kóry dopasowałaś to robota budowlane, a z pewnością dostawa maty gimnastycznej nia nie jest. Dlatego nie obowiązują przepisy co do wykonania przedmiaru i kosztorysu. Wartość musisz oszacować na podstawie analizy rynku. Jeżeli pow. 14 tys. euro to przetarg. Opisujesz parametry maty, które są dla ciebie istotne i ogłaszasz przetarg. Jeżeli nie masz SIWZ to na stronie portalu UZP znajdź podobny przetarg (ogłoszenie o zamówieniu) i po adresie internetowych dojdziesz do SIWZ.

4

Niestety na UZP nie znalazłam nic zbliżonego do "maty gimnastycznej".

5

No, ale w sumie to nie chodzi tylko o zakup,ale także o montaż.

6 (edytowany przez pipi67 2008-09-19 07:21:08)

aniadud prowadzisz wątek w kilku miejscach na tym forum. Ciężko pisać to samo tu i w innym miejscu. Nie martw się stali bywalcy tego forum czytają wszystko co tu napisane, dlatego wystarczy że raz napiszesz swój problem i napewno uzyskasz jakąś odpowiedz. Rozpraszając pytanie w kilku miejscach wprowadzasz w zakłopotanie tęgie głowy zamówień publicznych jak Marko, Piotrek Dananung czy Miras oraz wielu innych (a właśnie gdzie się podział wódz Tańczący Słoń - dawno go nie widziałem)

7

Oki. Przepraszam za zamęt.

8

44.11.22.20-6 Podłogi z tworzyw sztucznych, może będą pasować

9

No i mam problem. W Polsce nie ma producenta takich mat.
Jak w takim razie mam się zabrać za ten przetarg jeśli będziemy sprowadzać matę zza granicy.

10

aniadud napisał/a:

No i mam problem. W Polsce nie ma producenta takich mat.
Jak w takim razie mam się zabrać za ten przetarg jeśli będziemy sprowadzać matę zza granicy.

Nie wierzę że w Polsce nie ma żadnej firmy która sprzedaje tego typu maty. chyba że jest to nowość na ryku, która jeszcze do nas nie dotarła. Myślę że powinnaś skontaktować się z jakąś większa hurtownią sprzętu sportowego.