Temat: Zmiana słownika CPV
Witam
jak zwykle przy takich Zmianach nasuwa się krąg pytań. Tak na przykład pojawił się u mnie problem z odnotowaniem faktury za stemple. Zacznę od początku...
Od paru lat prowadzę program Ewidencja i Kontrola Zamówień Publicznych, do tej pory kupując pieczątki wpisywałam kod CPV 25122540-9 jednak po 15 września kod ten nie istnieje; zastąpiony został kodem 44423810-2 stemple gumowe. Nie wiem jak wybrnąć z tej sytuacji, czy dalej wpisywać zakupione stemple pod CPV sprzed nowelizacji czy mam dodać do programu nowe CPV.
Pojawia się tez druga kwestia, tzn. realizując zamówienie na zakup pieczątki wypełniam wniosek (zgodnie z wewnętrznym regulaminem) gdzie muszę podać kod CPV oraz wartość zrealizowanych dostaw z powyższego CPV - w tym przypadku jeśli miałabym zastosować się do nowego rozporządzenia to według nowego CPV byłoby, że nie zrealizowano żadnego zakupu z tego CPV (co jest prawdą ale częściową). Tworzy się błędne koło bo jak mam wiedzieć czy nie przekroczę progów jeśli program nie zliczy mi tych kodów, czy wszystko muszę robić na piechotkę???
Proszę o pomoc