1

Temat: oferta

witam. czy składając ofertę powinnam złożyć druk umowy (będący załacznikiem do specyfikacji) przeze mnie podpisany, czy nie mam takiego obowiązku? jęsli tak to z czego to wynika?

2

Odp: oferta

Nie ma takiego obowiązku. Jednakże jeżeli zamawiający zażąda w SIWZ żeby wykonawca złożył podpisany wzór umowy - to dla siwetego spokoju lepiej zlożyc.

Moze wynikac z postanowien SIWZ.

3

MIRAS napisał/a:

Jednakże jeżeli zamawiający zażąda w SIWZ żeby wykonawca złożył podpisany wzór umowy - to dla siwetego spokoju lepiej zlożyc.

Moze wynikac z postanowien SIWZ.

a jak zamawiający wprowadza zmiany do wzoru umowy to tez ma żądac od wykonawcy aby te zmiany naniósł do wzoru który składa? nie bardzo...wiec nawet jak jest wymóg w specyfikacji i wykonawca sie do tego nie zastosuje to i tak liczy sie treść oswiadczenia a nie złozenie podpisanego wzoru.

4

Madziu, a kiedy zamawiający może wprowadzić zmiany do wzoru umowy i jakie to mogą być zmiany??

5

nie czepiam się, tylko grzecznie pytam smile smile

6

Damski boks jest piękny, popatrze z boku big_smile

7

agataanna napisał/a:

Madziu, a kiedy zamawiający może wprowadzić zmiany do wzoru umowy i jakie to mogą być zmiany??

może oznacza ,że zmiana projektu umowy mieści się w pojęciu "modyfikacja specyfikacji"
taka umowe traktuje się jako czynnosc jednostronnie narzucona co oznacza że reguły gry ustala zamawiacz ...that"s all wink

ps. madziulek....not madzia (nie ten skót) tongue

8

agataanna napisał/a:

nie czepiam się, tylko grzecznie pytam smile smile

ależ oczywiście ......without doubt tongue wink

9

Marko napisał/a:

Damski boks jest piękny, popatrze z boku big_smile

sorki ,ale to nie ten ten mecz Marko wink ;P

10

Radzę zmienić treść wzoru umowy i dołączyć do oferty- jeśli Zamawiający tego wymaga. Mogą być zmany w umowie, np. jeżeli wydłuża się czas składania ofert i zmienia harmonogram, wiem z autopsji nie zmieniliśmy dat w harmonogramie i sprawa ciągła się przez 6 m-cy, łącznie z wizytą w KIO.
Proste- wszystko zależy od "łaskawości" Zamawiającego.

11

sally napisał/a:

Proste- wszystko zależy od "łaskawości" Zamawiającego.

dobrze aby ta łaskawosc była jeszcze zgodna z KC o czym niektorzy zamawiający zapominają wink
na cito....UZP/ZO/0-3496/05

12

Nie łatwiej załączyć oświadczenie że zapoznałem się z umową i ją akceptuje.