Temat: oferta
witam. czy składając ofertę powinnam złożyć druk umowy (będący załacznikiem do specyfikacji) przeze mnie podpisany, czy nie mam takiego obowiązku? jęsli tak to z czego to wynika?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam. czy składając ofertę powinnam złożyć druk umowy (będący załacznikiem do specyfikacji) przeze mnie podpisany, czy nie mam takiego obowiązku? jęsli tak to z czego to wynika?
Nie ma takiego obowiązku. Jednakże jeżeli zamawiający zażąda w SIWZ żeby wykonawca złożył podpisany wzór umowy - to dla siwetego spokoju lepiej zlożyc.
Moze wynikac z postanowien SIWZ.
Jednakże jeżeli zamawiający zażąda w SIWZ żeby wykonawca złożył podpisany wzór umowy - to dla siwetego spokoju lepiej zlożyc.
Moze wynikac z postanowien SIWZ.
a jak zamawiający wprowadza zmiany do wzoru umowy to tez ma żądac od wykonawcy aby te zmiany naniósł do wzoru który składa? nie bardzo...wiec nawet jak jest wymóg w specyfikacji i wykonawca sie do tego nie zastosuje to i tak liczy sie treść oswiadczenia a nie złozenie podpisanego wzoru.
Madziu, a kiedy zamawiający może wprowadzić zmiany do wzoru umowy i jakie to mogą być zmiany??
nie czepiam się, tylko grzecznie pytam
Damski boks jest piękny, popatrze z boku
Madziu, a kiedy zamawiający może wprowadzić zmiany do wzoru umowy i jakie to mogą być zmiany??
może oznacza ,że zmiana projektu umowy mieści się w pojęciu "modyfikacja specyfikacji"
taka umowe traktuje się jako czynnosc jednostronnie narzucona co oznacza że reguły gry ustala zamawiacz ...that"s all
ps. madziulek....not madzia (nie ten skót)
nie czepiam się, tylko grzecznie pytam
ależ oczywiście ......without doubt
Damski boks jest piękny, popatrze z boku
sorki ,ale to nie ten ten mecz Marko ;P
Radzę zmienić treść wzoru umowy i dołączyć do oferty- jeśli Zamawiający tego wymaga. Mogą być zmany w umowie, np. jeżeli wydłuża się czas składania ofert i zmienia harmonogram, wiem z autopsji nie zmieniliśmy dat w harmonogramie i sprawa ciągła się przez 6 m-cy, łącznie z wizytą w KIO.
Proste- wszystko zależy od "łaskawości" Zamawiającego.
Proste- wszystko zależy od "łaskawości" Zamawiającego.
dobrze aby ta łaskawosc była jeszcze zgodna z KC o czym niektorzy zamawiający zapominają
na cito....UZP/ZO/0-3496/05
Nie łatwiej załączyć oświadczenie że zapoznałem się z umową i ją akceptuje.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc