1

Temat: uzupełnianie dokumentów

witajcie  forumowicze,
przetarg na tonery - zamawiający zażądał certyfikatów, wykonawca dołączył certyfikat w języku angielskim, czy należy wezwać do uzupełnienia dokumentu przetłumaczonego na  język polski?

2

Odp: uzupełnianie dokumentów

A jaki masz pomysł Agatoanno? wink
Trzeba dodać, że Twoim zdanie to... a inni przyklasną albo i nie... smile

3

Marko nie bądź złośliwcem, tylko doradź, jak zawsze! smile

4

dobranoc Marko, mam nadzieję, że jutro odezwiesz się .... co do w/w tematu, mam różne interpretacje, ale Twoje zdanie będzie dla mnie wyrocznią smile

5

a i sorki za post....wiesz który, lubię przekomarzać się z Tobą, jesteś taki mądraliński, i dobrze, ktoś musi smile smile

6

Coraz lepiej... mądraliński big_smile, co miało wynikać z tych certyfikatów (po co je chciała Agataanna wink ) ?

7

Przepraszam wiem że lubisz rozmawiać tylko z Marko, ale jeżeli mogę cos wtrącić to proszę przeczytać art. 9 ust. 2 i 3. Jeżeli nie zaznaczyłaś w SIWZ, że można składać dokumenty w innym języku to zamawiający musi wezwać do dostarczenia tłumaczenia.

8

Pipi to nie tak, przywitałam się ze wszystkimi i wszystkich zapraszam do rozmowy, a z Marko lubię się przekomarzać

9

Marko napisał/a:

Coraz lepiej... mądraliński big_smile, co miało wynikać z tych certyfikatów (po co je chciała Agataanna wink ) ?

a po co się żąda certyfikatów Marko?
a co do sedna, wezwałam do uzupełnienia, uzupełniono a drugi wykonawca w kolejności, zaprotestował, że nie uzupełnia się tłumaczeń hmm, sad

10

agataanna napisał/a:

Pipi to nie tak, przywitałam się ze wszystkimi i wszystkich zapraszam do rozmowy, a z Marko lubię się przekomarzać

Jezeli tak, to ja tez cos dorzuce: musisz zazadac... uwazaam tak ja  pipi67

11

agataanna napisał/a:

drugi wykonawca w kolejności, zaprotestował, że nie uzupełnia się tłumaczeń hmm, sad

Jezeli wykonawcy chodzi o literalne brzmienie art. 26 PZP to sie z nim zgadzam...
aczkolwiek uwazam ze sie uzupelnia... smile

12

agataanna napisał/a:

a po co się żąda certyfikatów Marko?

Ojjjjjj, wielu zamawiających żąda dokumentów bez stawiania warunków. Nie żebym Cie o to podejrzewał ale wiedzieć bym chciał tongue

agataanna napisał/a:

drugi wykonawca w kolejności, zaprotestował, że nie uzupełnia się tłumaczeń hmm, sad

A widział protestujący rozporządzenie i zapis co sie robi jak dokument jest w języku obcym? Jest tam takie magiczne słowo "wraz".

13

no właśnie a  protestujący powołuje się na to rozporządzenie, i na enumeratywność dokumentów w art. 1-3. a art.4 traktuje jako formę, która wg niego nie należy do uzupełniania, rozumiecie coś z tego?

Miras, wykonawcy nie chodzi o literalne brzmienie art. 26.

14

agataanna napisał/a:

art.4 traktuje jako formę, która wg niego nie należy do uzupełniania, rozumiecie coś z tego?

bez sensu

15

agataanna napisał/a:

art.4 traktuje jako formę, która wg niego nie należy do uzupełniania,

Jasne, kopii bez za zgodność też sie nie uzupełnia bo to forma wink
Wyślij go w kosmos

16

wysyłam