Temat: Zapytanie o cenę
Czy do zakupu sprzetu do gabinetu rehabilitacyjnego polacalibyście tryb "Zapytanie o cenę" Czy bezpieczniej jest PN
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Zapytanie o cenę
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy do zakupu sprzetu do gabinetu rehabilitacyjnego polacalibyście tryb "Zapytanie o cenę" Czy bezpieczniej jest PN
Polecam PN (podpobnie zresztą jak ustawodawca)
Przy ZOC trudności interpretacyjne występuja przy określeniu "powszechnie dostępne". Ewentualny kontrolujący może mieć obiekcje czy sprzęt rehabilitacyjny spełnia tę przesłankę. dlatego też proponuje PN lub PO
dlatego też proponuje PN lub PO
PO - komu by się chciało???
PO - komu by się chciało???
Nawet dla samej satysfakcji że się chociaż raz zrobiło, by później wnukom opowiadać.
Przy ZOC trudności interpretacyjne występuja przy określeniu "powszechnie dostępne".
To ja poprosze definicje "ustalonych standardów" bo "powszechnie dostępne" nie jest dla mnie problemem.
Nawet dla samej satysfakcji że się chociaż raz zrobiło, by później wnukom opowiadać.
Ja bede wnukom ciekawsze BAJKI opowiadal...
[
To ja poprosze definicje "ustalonych standardów" bo "powszechnie dostępne" nie jest dla mnie problemem.
Zwróciłem uwagę na powszechnie dostępne gdyż moim zdaniem artykuły te nie można do nich zaliczyć. jeżeli chodzi o standard to inna bajka, ale uważam że istnieją jakieś przepisy które mówią jakim normom mają odpowiadać przedmioty przeznaczone do rehabilitacji.
i tu zaczyna się bajka
Czy do zakupu sprzetu do gabinetu rehabilitacyjnego polacalibyście tryb "zapytanie o cenę" Czy bezpieczniej jest PN
standardy jakosciowe sa ustalone dla tego sprzętu ale sprzet niedostępny powszechnie więc PN jak najbardziej
sprzet niedostępny powszechnie
A jaki to jest "niedostępny powszechnie"?
słyszałam o koparce kupionej w trybie ZOC... było zawiadomienie do rzecznika o narszeniu dyscypliny i cała sprawa...ostatecznie koparka w trybie ZOC okazała sie OK
A jaki to jest "niedostępny powszechnie"?
to dotyczyło mnie w sobote po 15
a serio to sprzet specjalistyczny używany w rehabilitacji nie kwalifikuje sie jak dla mnie pod pojecie powszechnej dostępnosci definiowanej jako "pospolity", "popularny", "ogólny", "masowy", "seryjny",nawet z uwagi na czesto skomplikowany jego opis .:)
Bardzo dobrze napisane
to dotyczyło mnie w sobote po 15
Dało sie zauważyć
Ps. Cóż za jednolitość poglądów uczestników podyplomówki
Mam podobną sprawę zdecydowanie PN jeżeli chcesz być pewna że jest ok. Ale zrobisz jak uważasz.
Ps. Cóż za jednolitość poglądów uczestników podyplomówki
ależ skąd taki rentgen Marko, tylko i wyłacznie "per accidens"
Gdyby było więcej dyskretnych kobiet ........
Polecam PN (podpobnie zresztą jak ustawodawca)
Przepraszam, a gdzie ustawodawca "poleca" PN? Inne tryby to bicie piany?
MIRAS napisał/a:Polecam PN (podpobnie zresztą jak ustawodawca)
Przepraszam, a gdzie ustawodawca "poleca" PN? Inne tryby to bicie piany?
Art. 10 ust. 1 PZP
Nie przepraszaj, każdemu moze sie zdarzyć
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc