1

Temat: Czyj zakres kompetencji?

W przetargu nieograniczonym złożona została jedna oferta, której cena przewyższa środki jakie Zamawiający zamierzał przeznaczyć na realizacje zadania. Istnieje możliwość zwiększenia środków finansowych.

Kto powinien wystąpić z pismem do kierownika zamawiającego o zwiększenie środków, Komisja przetargowa czy osoba, która wystąpiła z wnioskiem o przeprowadzenie postępowania???

2

Odp: Czyj zakres kompetencji?

To w sumie zależy od regulaminu. Moim zdaniem nie jest zadaniem komisji wnioskować o zwiększenie środków. Komisja ma przedstawić kierownikowi stan faktyczny i zwrócić się o decyzje czy kierownik ma możliwość zwiekszyć czy nie.

3

Czyli komisja pisze pismo do Kierownika jaki jest stan faktyczny i ze są 2 mozliwości: 1. unieważnić, 2. zwiększyć środki. Kierownik po konsultacji z księgowym podejmuje decyzję (oczywiście na piśmie), w oparciu o którą Komisja podejmuje dalsze kroki...

4

Jezeli zamawiajacy MOZE przeznaczyc wieksza kwote niz ZAMIERZAL to powinien przeznaczyc i dokonac wyboru...

5

MIRAS napisał/a:

Jezeli zamawiajacy MOZE przeznaczyc wieksza kwote niz ZAMIERZAL to powinien przeznaczyc i dokonac wyboru...

To ja wiem, chodzi mi tylko o to, kto pisze pismo do kierownika, opisałam to wyżej...

6

No nie wiem, czy wiesz. Z Twojego postu (pytania) wynika że istnieje w tym zakresie dowolność... A co do tego kto pisze pismo do kierwonika to Marko juz udzielil Ci odpowiedzi - to zalezy od regulaminu...  Moze byc tak jak piszesz: komisja pisze pismo do Kierownika jaki jest stan faktyczny i ze są 2 mozliwości: 1. unieważnić, 2. zwiększyć środki. Kierownik po konsultacji z księgowym podejmuje decyzję (oczywiście na piśmie), w oparciu o którą Komisja podejmuje dalsze kroki...

7

dziękuję Wam bardzo smile