1

Temat: art.183

Mam pytanie. W postępowaniu poniżej progów UE wpłynął protest. Pozostali wykonawcy zostali wezwani do przystąpienia do postępowania toczącego się w wyniku wniesienia protestu, nie przystąpił nikt. Zawieszono bieg terminu związania ofertą. Protest został w całości oddalony. Informację o rozstrzygnięciu protestu, zgodnie z art. 183 ust. 4 dostanie protestujący, a pozostali co? W art. 183 ust. 6 jest tylko mowa o poinformowaniu wykonawców o powtórzeniu lub dokonaniu czynności, ale ja w wyniku tego protestu nie będę powtarzać ani dokonywać nowych czynności. Pozostałym wykonawcom należy się chyba jakaś informacja o ostatecznym rozstrzygnięciu protestu i przywróceniu biegu terminu związania ofertą. Nie mogę znaleźć w ustawie żadnej informacji w tej sprawie, a może nie umiem?

2

Odp: art.183

183.4 nie mówi wyłącznie o protestującym.

3

Tu nikt nie przyłączył się do protestu, a sam protest dotyczył wyboru oferty.

4

To tylko protestującemu przekazujesz. Wybrany sie dowie z zaproszenia do zawarcia umowy wink

5

A reszta wykonawców? Im nie muszę nic pisać?

6

no przecież powiedział, że nie.

7

Bardzo dziękuję za upewnienie, niemniej jednak dla mnie tutaj w ustawie  pzp jest "dziura". Skoro informuję o zawieszeniu terminu, to dlaczego nie o dalszym biegu? Wszyscy wykonawcy wiedzą, że wniesiono protest, zostali wezwani do przyłączenia się do postępowania toczącego się w wyniku jego wniesienia, a potem nie dostają żadnej informacji, co wydarzyło się później? Czy to nie dziwne?

8

Pozostałym wykonawcom pozostaje jedynie wgląd do protokołu...