1

Temat: oddalić czy odrzucić?

jeżeli protest składa podmiot nie mający interesu prawnego (dot. moich wywodów na temat interesu prawnego) to protes odrzucam ? jako ze został zlozony przez podmiot nieuprawniony? ale całą procedure przeprowadzam?

2

Odp: oddalić czy odrzucić?

Jaką procedure masz na myśli?

3

przetarg nieograniczony poniżej 60.000 euro

4

pomyłka mysle o czym innym pisze co innego

piszac procedura: mam na mysli zawiadomienie o wpłynięciu protestu oraz wezwanie do przystąpienia do protestu

5

dorota26 napisał/a:

piszac procedura: mam na mysli zawiadomienie o wpłynięciu protestu oraz wezwanie do przystąpienia do protestu

ta procedure przeprowadzasz zawsze, nawet gdybys chciała odrzucic ten protest

ale brak interesu prawnego jest co do zasady przesłanka do oddalenia, nie odrzucenia protestu

6

to powiedz mi piotrek co mi radzisz:

dostalam protest - zawiadomilam o jego wplynieciu, przeslalam kopie, wezwalam do przystapienia
ale protest wniosl wykonawca ktory jest ze tak sie wyraże trzeci w kolejce, tzn. zlozyl protest na pierwszego wybranego przez nas i jesli uznamy jego wywody to wygra nie on a firma kolejna z nizsza cena
czyli wg ciebie powinnam oddalic protest ?
za wezwanie do przystapienia - przystapila jedna firma to ktora oprotestowano, ja tego protestu nie uznaje pod wzgledem merytorycznym, natomiast moze waznejsze byloby oddalenie ze wzgledu na brak interesu prawnego?

7

jezeli w protescie nie ma zarzutow wobec drugiej w kolejnosci ofrety - oddalic protest ze wzgledu na brak interesu prawnego (179.1)