1

Temat: formularz cenowy

postepowanie na materiały eksploatacyjne. chcieliśmy żeby wykonawcy dołaczyli do oferty formularz cenowy z nazwa producenta i oznaczeniem handlowym produktu oferowanego zamawiającemu. Jeden z wykonawców dla dwóch pozycji formularza nie wpisał nazwy producenta i kodu produktu. Muszę się upewnić: wezwac do uzupelnienia nie mogę, a więc odrzucam ofertę?

2

Odp: formularz cenowy

Nie wiem czemu miał służyć wymóg, aby wykonawcy dołaczyli do oferty formularz cenowy z nazwa producenta i oznaczeniem handlowym produktu oferowanego - moge sie tylko domyslac... Na podstawie tych domysłów uwazam ze powinnas odrzucić ofertę.

3

CZEMU MIAŁ SŁUŻYĆ?? CHCIAŁAM WIEDZIEĆ CZY DOSTANE ORYGINALNE MATERIAŁY EKSPLOATACYJNE CZY RÓWNOWAŻNE

4

odrzucasz bez dodatkowych Mirasowych dywagacji smile

5

zapytam jeszcze czy miałaś dwie kolumny: 1. produkt wymagany przez zamawiacza a 2. produkt oferowany przez wykonawce?

6

agataanna napisał/a:

odrzucasz bez dodatkowych Mirasowych dywagacji smile

Nawet se podywagować nie można tongue

7

agataanna napisał/a:

odrzucasz

Hmmmmm smile

8

co hmmmmm? oferty nie uzupełniasz, nie poprawiasz (chyba,że omyłki pisarskie (OCZYWISTE) i rachunkowe)
i co hmmmmm??

9

Po co te emocje lol

10

formularz cenowy wyglądal tak, że w kol. 1 był zapis do jakiej drukarki miał być toner, nastepne kolumna to nazwa producenta oferowanego asortymentu, trzecia to numer tonera, nazwa handlowa lub oznaczenia a dalej ilość, cena jednostkowa brutto, stawka VAt, i cena brutto pozycji. Marko uważasz że nie mogę tego odrzucić?

11

Nic takiego nie napisałem.  Zaintrygowało mnie to:

dorota26 napisał/a:

CHCIAŁAM WIEDZIEĆ CZY DOSTANE ORYGINALNE MATERIAŁY EKSPLOATACYJNE CZY RÓWNOWAŻNE

Jak rozumiem i jedne i drugie były dopuszczone.

12

Tak opisałm przedmiot za pomocą znaków towarowych i dopuściłam równowazne produkty przy czym chciałam by wykonawca zapisał jaki produkt oferuje i o jakiej wydajności. te dane chciałam by wpisał w formularzu cenowym (nie chciałam sie bawić w oddzielne formularze tzn. parametrey techniczne i formualrz cenowy i mam za swoje:).

13

Marko napisał/a:

Po co te emocje lol

dla polemiki
w tym temacie niepojętnej
dla "dyskursyji"
niestety niepowziętej