1

Temat: dziwna sprawa??

przesłałam na wniosek wykonawcy informacje z otwarcia ofert. Postepowanie na tusze i tonery, dopuściłam mozliwośc zlożenia oferty równoważnej. Facet przesłał dziś do mnie pytanie: w zwiazku z informacją o wynikach przetargu (nie są to wyniki a informacja z otwarcia) uważam , że tak duża różnica w wycenach wynika z tego iż większośc ofert zawiera wyceną na materialy kompatybilne , prosze o odpowiedź, czy wykonawcy ci przedlożyli specyfikację techniczną oferowanych produktów kompatybilnych?
Jestem w trakcie badania ofert, fakt nie wszyscy dali specyfikacje ale musze ich wezwać do uzupelnienia dokumentów, czy na tym etapie musze mu odpowiedzieć? dziwna troche sprawa bo ustawa nie przewiduje takich sytuacji.

2

Odp: dziwna sprawa??

a co to ma być?? on sobie może pytać do woli, a ty nic nie musisz.
w tej chwili spuściłabym go na drzewo... jak już będzie można to o ile o to poprosi udostępnij mu dokumentację i niech sam sobie sprawdzi.

3

tak myslalam, że mu odpowiem ze jestem w trakcie oceny i badania ofert i musze wezwac niektorych do uzupełnienia i tyle.

4

A czy wymagałaś wogóle tycjh specyfikacji, bo jeżeli nie to nie możesz ich uzupełniać.

5

wymagała, oczywiście