1

Temat: ponowne ogłoszenie

mam pytanie odnośnie ponownego ogłoszenia przetargu. Miałam przetarg z podziałem na części- na 2 złożono oferty, a na dwie nie.
Odnośnie tych dwóch unieważniam postępowanie. Czy muszę czekać 7 dni na ewntualny protest (tylko nie wiem kogo, bo nikt nie złożył oferty na te 2 części) czy mogę od razu ogłaszać ponownie na te 2 części, bo zależy mi na czasie?

2

Odp: ponowne ogłoszenie

Mozesz, tym bardziej ze zalezy Ci na czasie wink

3

Dzięki serdeczne.
Jeszcze mało pytanko- w zawiadomieniu o wyborze oferty pisze tym co zlożyli na poszczególne części tylko informacje o tej części która ich dotyczy? nie pisze im, że unieważniłam w tych dwóch pozostałych częściach? i o tym kto wygrał w innych częściach? traktuje te częsci tak jakby osobne postępowania?

4

Uściślijmy:

Prowadzisz jedno postepowanie w ktorym dopuscilas mozliwosc skladanie ofert czesciowych, czy udzielasz zamowienia w czesciach, z ktorych kazda stanowi przedmiot odrebnego postepowania???

5

Prowadze jedno postepowanie i dopuscilam mozliwośc skladania ofert na poszczegolne częsci

6

daria-d11 napisał/a:

Prowadze jedno postepowanie i dopuscilam mozliwośc skladania ofert na poszczegolne częsci

Zdaje sobie sprawe, ze to co teraz napisze nie bedzie popularne i wzbudzi ogolne wzburzenie (zreszta nie pierwszy raz) ale trzymajac sie scisle literalnego brzmienia ustawy uwazam, ze (zaryzykuje) wink : informujesz wszystkich o wszystkim co dotyczy tego jednego postepowania (w ktorym to postepowaniu dopuscilas mozliwośc skladania ofert na poszczegolne częsci).

Czekam na odzew tongue

7

ok, tak zrobie dla bezpieczeństwa.
Dziękuje

8

daria-d11 napisał/a:

tak zrobie dla bezpieczeństwa.

I spotka Cie zarzut niegospodarności, bo wydasz pieniądze na fax, poczte a nie musi bo ustawa nie każe.

MIRAS na ogólne wzburzenie (mnie to osobiście bawi a nie wzburza wink ) jak to nazwałeś pracujesz oryginalnością niektórych poglądów choć bardziej pasuje tu mniej lub bardziej udana prowokacja niż oryginalność big_smile . No ale zawsze można przyjąć teze, że mamy doczynienia wyjątkiem od reguły, iż racje ma ogół a nie wyjątek tongue .

9

daria napisała tak zrobię dla bezpieczeństwa" a przecież pytałaś czy czekać 7 dni - nie wiem co zamierzasz zrobić dla bezpieczeństwa
ja gdyby mi zależało na czasie to natychmiast ogłosiłabym postępowanie na te dwie cz.

10

Marko napisał/a:

MIRAS na ogólne wzburzenie (mnie to osobiście bawi a nie wzburza wink ) jak to nazwałeś pracujesz oryginalnością niektórych poglądów

Moje oryginalne poglady znajduja oparcie w przepisach ustawy, które są takie jakie są... ja nie mam wplywu na ich kształt (chodzi o przepisy) - ja je tylko interpretuje tongue

Osobiscie uwazam ze PZP jest aktem prawnym skopanym w 80%, ale jest i obowiazuje...

Daria-d11 dobrze postapilas.

11

MIRAS napisał/a:

ja je tylko interpretuje tongue

Po swojemu tongue
Ja nie mam nic przeciwko rzecz jasna - każdy robi jak uważa, tylko mnie rozbawiło że robisz z siebie męczennika - ja jeden mam racje a reszta sie nie zna i mnie atakuje big_smile .

MIRAS napisał/a:

Daria-d11 dobrze postapilas.

Eeee tam wink

12

Marko napisał/a:

robisz z siebie męczennika - ja jeden mam racje a reszta sie nie zna i mnie atakuje big_smile

Nigdy w zyciu i nawet po smierci! smile

13 (edytowany przez MIRAS 2008-10-08 12:18:40)

Marko napisał/a:

I spotka Cie zarzut niegospodarności, bo wydasz pieniądze na fax, poczte a nie musi bo ustawa nie każe

Nie dramatyzuj Marko, to kwestia dwóch zdań w jednym i tym samym zawiadomieniu (pismie), ktore i tak musi wyslac do wykonawcow, ktorzy zlozyli oferte big_smile

14

MIRAS napisał/a:

Nigdy w zyciu i nawet po smierci! smile

Ha wink

MIRAS Ty mi nie mów nic o dramatyzowaniu big_smile

15

daria-d11 napisał/a:

ok, tak zrobie dla bezpieczeństwa.
Dziękuje

Dario, przypominam, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu, smile a w zamówieniach, niepotrzebną, wykonaną pracą wink i nie ma się to nijak do bezpieczeństwa smile

16

MIRAS napisał/a:

Osobiscie uwazam ze PZP jest aktem prawnym skopanym w 80%, ale jest i obowiazuje...

dramatyzujesz Miras niczym upiór w operze wink tongue

17

oooo, jesteśmy zgodne w tej kwestii tongue

18

madziulek napisał/a:
MIRAS napisał/a:

dramatyzujesz Miras niczym upiór w operze wink tongue

No dobra przesadziłem, mała korekta:

Osobiscie uwazam ze PZP jest aktem prawnym idealnie dopracowanym w 20% , ale jest i obowiazuje... tongue

19

Hmm... widzę, że jest przewaga przeciwników informowania wszystkich o wszystkim.. tak naprawde to jeszcze nic nie wyslalam- zamierzam dopiero dzis i juz teraz sie całkiem zagubiłam.
Przyznam, ze czytałam, że należy traktować każdą część po otwarciu jako osobne postępowanie, stąd też myślałam, że nie trzeba informować każdego o wynikach poszczególnej części i o unieważnieniu, bo żaden Wykonawca nie złożył oferty na tę unieważnioną część.. więc pomyślałam, że nie mam kogo informować o unieważnieniu..
ale w końcu się zasugerowałam opinią MIRASA

20

daria-d11 nikt Ci nie zarzuci zaniechania, czy tez naruszenia jakiegos przepisu. Powiem jeszcze tylko tyle, ze nie jest to tylko moja opinia.