1

Temat: Potwierdzenie odbioru informacji

Wysłałem zawiadomienie o wyborze najkorzystniejszej oferty faxem do wszystkich 6 oferentów z prośba o Potwierdzenie otrzymania wiadomości. Odpowiedziało 3 z 6, a reszta widocznie ma to głęboko... Tak więc mam tylko własne wydruki z faxu, że wysłano prawidłowo. Jak mam zmusić pozostałych do przesłania potwierdzenia otrzymania zawiadomienia? Czy od razu tym złośliwym przesłać pocztą za Potwierdzeniem odbioru, skoro nie mają zamiaru przesłać potwierdzenia faxem? Jak liczyć w takim wypadku 7 dni na ewentualne protesy?

2

Odp: Potwierdzenie odbioru informacji

a faxy dotarly?:) to masz potwierdzenie smile

3

Mam potwierdzenie z własnego faxu, że przesłano poprawnie, ale nie mam odpowiedzi od oferentów. Czy to wystarczy?

4

wlasnie.... a zapisales ze potrzebujesz potwierdzenie w siwz??

5

Zapisałem w SIWZ, a dodatkowo przy wysyłaniu faxu z zawiadomieniem dołączyłem prośbę o potwierdzenie.

6 (edytowany przez lolilap 2008-10-17 09:22:44)

no wlasnie ten zapis utrudnia mocno zycie smile
a wiesz dlaczego??
ano dlatego, ze termin policzysz zapewne od terminu otrzymania ostatniego potwierdzenia... a po co.... wink

a zmusic nie mozesz nikogo smile smile

7

lolilap napisał/a:

ano dlatego, ze termin policzysz zapewne od terminu otrzymania ostatniego potwierdzenia... a po co.... wink

Eee tam, jak status raportu OK to bym sie nie przejmował brakiem potwierdzenia

8

a ja bym jego nie zadal poprostu zeby nie bylo watpliwosci smile
w Twoim przypadku Pablo i tak pewnie nie masz wyjscia (gdyz nie otrzymasz potwietrdzen) i policzysz terminy od wyslania faxow.

9

Żądałem potwierdzenia zgodnie z art.27 ust.2 i tyle mogłem zrobić. Jeżeli bym nie żądał potwierdzenia, to mogę sobie przyjąć, że powiadomiłem oferentów na podstawie wysłanego faxu i statusu raportu OK ?? Nikt się nie przyczepi, że od tej daty liczę sobie dni ??

10

Domniemuje sie, że status ok oznacza skuteczne przesłanie. Dowodzenie stanu odmiennego leży po stronie tego, kto twierdzi inaczej.

11

Dzięki bardzo, trochę mnie pocieszyliście wink , bo miałem już kiedyś takiego upierdliwca, który nie podał faxu ani maila, a poczty nie odbierał, bo znał wynik z internetu ( i chyba mu się nie podobał) i wtedy miałem zagadkę, a czas leciał...