1

Temat: dostawa wody z wolnej ręki

Mam przeprowadzić przetarg z wolnej ręki (art. 67 ust. 1 pkt 1) lit a) na dostawę wody i odprowadzenie ścieków (art. 67 ust. 3 pkt 1) lit. a).  Jest to przetarg powyżej progów unijnych.   Mam pytanko, czy zgodnie z art 67 ust. 4 zapraszając do negocjacji nie muszę żądać od wykonawcy żadnych dokumentów? - Chyba, że oświadczenia dot. art. 22 i 24.
Robię to pierwszy raz więc nie wiem czy powinnam przesłać informację do Urzędowi Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich, czy do Prezesa.
Wiem, że jeżeli jest wartość poniżej progów to tylko robię ogłoszenie o udzieleniu zamówienia.

2

Odp: dostawa wody z wolnej ręki

ewelinek napisał/a:

Mam przeprowadzić przetarg z wolnej ręki. Jest to przetarg powyżej progów unijnych.

... to Ci dopiero bedzie wyzwanie wink

3

Łatwiej Ci bedzie przeprowadzić postepowanie o udzielenie zamowienia publicznego w trybie zamówienia z wolnej reki, a wtedy na pytanie:

1. "czy zgodnie z art 67 ust. 4 zapraszając do negocjacji nie muszę żądać od wykonawcy żadnych dokumentów? - Chyba, że oświadczenia dot. art. 22 i 24"

- odpowiedź brzmi: nie musisz, nie musisz nawet zadac oswiadczenia z art. 22.

2. "czy powinnam przesłać informację do Urzędowi Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich, czy do Prezesa"

- odpowiedź brzmi: jezeli masz na myśli zawiadomienie, o którym mowa w 67.2 PZP to nie tylko ze nie powinnas - po prostu nie mozesz.

4

Dzięki bardzo. Ale później ogłoszenie o udzieleniu zamówienia robię i ogłaszam na simap prawda?

5

wolna ręka napisał/a:

Ale później ogłoszenie o udzieleniu zamówienia robię i ogłaszam na simap prawda?

Ja bym tak zrobił smile