Temat: kody CPV
w calum roku budżetowym moja jednostka korzysta z usług drukarskich róznego rodzaju, do tej pory nie ogłaszaliśmy przetargów na tego typu zamówienia bo łączna kwota w roku nie przekraczała 6.000 euro ale ten rok to rok wyborczy... i trzeba wydsrukować mase papierków zwiazanych z wyborami a najdroższe to karty wyborcze ok. 19.000 zł brutto jak sie wszystko zsumuje to przekracza 6.000 euro. jednak zastosowanie trybu przetargowego do kart wyborczych nie ejst łatwe bo ... nie zmieścimy sie w terminie karty musielibysmy miec juz 7.11.2006 a mozemy wszystko rozpoczac dopiero 16.10.2006 jak bedziemy wiedziec jakie komitety wyborcze sie zarejestrowały.
pomyslałam tak, zajrzałam do słownika CPV
i tam karty wyborcze to kod: 22821000-1
natoiast inne rzeczy wykonywane przez nas jak np. druk terminarzy, skoroszytów, okładek na akta, wizytówek, kalendarzy formularzy to kody: 78115, 78124; 78140, 78190; 78200
czyli całkiem inne zamówienia
chyba moge je oddzielnie oszacować i potraktowac jak oddzielne zamówienia szczególnie ze ustawa nie zakazuje dla "normalnych" zamówień stosowania słownika CPV, bo jasno okresla jak szacujemy roboty budowlane a jak zamówienia powtarzajace sie okresowo???