Temat: Usługi szkoleniowe - kolejne wątpliwości
Witam!
Wszystko na to wskazuje, że nie będziemy mogli skorzystać przy szkoleniach komputerowych z art. 5 ust. 1 ? po przeczytaniu załączników do wskazanych dyrektyw (art. 5 ust. 1) oraz zmian załączników wprowadzonych zarządzeniem 213/2008 r. szkolenia komputerowe zostały wycięte z krótszej ścieżki!
W takim razie należy się zastanowić nad art. 62 ust. 1 pkt.4! Po przeczytaniu artykułu dotyczącego NBO, nasuwa mi się kilka pytań:
1. W ciągu 3 dni od wszczęcia postępowania należy powiadomić Prezesa UZP o jego wszczęciu podając uzasadnienie faktyczne i prawne. Jaki moment należy uznać za wszczęcie postępowania (dzień przesłania zaproszenia do negocjacji? Jakiś inny?...). Jak to powiadomienie Prezesa ma wyglądać technicznie (wysyłamy mu pismo, e-maila, może są jakieś druki?).
2. Czy wystarczy, że wyniki w zakresie wyboru oferty najkorzystniejszej, ofert odrzuconych i wykluczonych wykonawców przekaże tylko uczestnikom postępowania (chyba nie mam obowiązku umieszczania ich na stronie www, tablicy ogłoszeń lub gdziekolwiek ? ???).
3. Na sam koniec, już po podpisaniu umowy przekazuję ogłoszenie o udzieleniu zamówienia ? ZP 403! (w artykule jest mowa o ogłoszeniu o zawarciu umowy, ale chyba to samo?). Jako, że wartość zamówienia jest powyżej 133.000, to czy powinienem jeszcze gdzieś przesłać ogłoszenie o udzieleniu zamówienia ? wydaje mi się, że nie!
4. Czy podczas negocjacji powinienem sporządzać protokół (nie ma na myśli druku ZP 1 ale taki wewnętrzny protokół z rozmów z wykonawcą).
Pozdrawiam!