1

Temat: oferta na innym formularzu

Powiedzcie mi jak postąpić??
Otrzymałam ofertę, ale nie na wymaganych drukach, brak załączników, oświadczeń i zaświadczeń. Firma pisze, że wykona usługę za cenę... chwali się co zrobiła do tej pory (niby referencje) podaje osoby do wykonania zamówienia a wcale tego nie wymagałam w SIWZ.
Jak sądzicie odrzucić jako niezgodną z SIWZ czy wzywać do uzupełnienia oswiadczeń, wzoru umowy i formularza ofertowego oraz zaświadczeń z ZUS, US i wypis z ewidencji działalności gosp. Tylko ile to potrwa???

2

Odp: oferta na innym formularzu

jesli zawiera informacje z Twojego WZORU OFERTY to uzupelniasz smile

3

no trudno ale wezwij do uzupełnienia wymaganych zaświadczeń, oświadczeń i referencji
nie wiem tylko po co ci wzór umowy - wystarczy że ją akceptują
a co do tego ile to potrwa to tyle ile chcesz możesz zażadać aby przysłali lub przynieśli ci to na pojutrze (całkiem dobry termin)

4

lopilap zawiera cene i nic poza tym, aha no i zobowiązanie, ze wykonają zamówienie do danego dnia tak jak wymagałam w SIWZ. Brakuje zobowiązania, że zapoznali się z treścią SIWZ (bo tego na pewno nie zrobili), brakuje zaakceptowabnia terminu związania ofertą oraz akceptacji warunków umowy, a także wykazu załączników dostarczonych jako oferta.
Więc kwalifikuje się do uzupełnienia???

5

niestety uzupełniasz.