1 (edytowany przez lolilap 2008-10-27 13:59:06)

Temat: spolka jawna a zaswiadczenie z ZUS

czy sp jawna sklada jeden dokument dot firmy czy firmowy i wspolnikow?
pamietam ze zmienialy sie tam sprawy dot wpisow - obecnie jest KRS (na spolke) jak jest z ZUSEm

pamietam ze byly na to wyroki ale nie mam teraz dostepu....

2

Odp: spolka jawna a zaswiadczenie z ZUS

chodzi mi glownie o zasw z zus! us - wiem iz nie ma takiej potrzeby....

3

lolilap masz takie cuś ze strony UZP :
http://www.uzp.gov.pl/zagadnienia-merytoryczne/prawo-polskie/opinie-prawne/aktualne/dokumenty-jakie-spo142ka-jawna-zobowiazana-jest-przedstawic-w-celu-potwierdzenia-ze-nie-zalega-z-uiszczaniem-podatkow
smile

4

Pomijając zmiane Prezesa w tzw miedzyczasie wink Minister finansów pewnie tez sie już zdążył zmienić ze 3 razy big_smile Mimo wszystko spólka a nie wspólnicy smile

5

osoby sie zmieniły a wersja pozostała ta sama.....zgadza sie, spółka jawna to nie sc więc dokumenta na spółke wink....kolorowych snów Panie Mecenasie tongue

6

tez mnie to pasuje smile i takowe pamietam smile a za sp cywilna to ZA mial spoooro problemow widzialem wiele wyrokow z 2 przeciwnych druzyn smile

7

madziulek napisał/a:

lolilap masz takie cuś ze strony UZP :
http://www.uzp.gov.pl/zagadnienia-merytoryczne/prawo-polskie/opinie-prawne/aktualne/dokumenty-jakie-spo142ka-jawna-zobowiazana-jest-przedstawic-w-celu-potwierdzenia-ze-nie-zalega-z-uiszczaniem-podatkow
smile

dz madziulek smile czytalem to wczoraj i 3 x wracalem do tych 60 000 smile a macie jakies nowe wyroczki? KIO?

8

wiesz Lolilap ze spółka jawna jest mniejszy problem niz sc ,gdyz sama jest wykonawcą  a wynika to z art 8 ksh. Sorki ale nie mam w tej chwili czasu szukac aktualnych wyroków ale myslę ,ze takowe napewno są w rezerwach Marko wink

9

hehe tez na to licze:) o 8 wiem ale nie uwierzylabys kto ma wattpliwosci co do tematu smile smile dzieki za info smile

10

lolilap napisał/a:

nie uwierzylabys kto ma wattpliwosci co do tematu smile

UZP ?

11

lolilap napisał/a:

hehe tez na to licze:) o 8 wiem ale nie uwierzylabys kto ma wattpliwosci co do tematu smile smile dzieki za info smile

nie wiem czy mnie jeszcze cokolwiek zdoła zaskoczyć w temacie pzp ale .......kto to taki ?napisz wink

12

Marko napisał/a:
lolilap napisał/a:

nie uwierzylabys kto ma wattpliwosci co do tematu smile

UZP ?

na szczescie nie oni smile