1

Temat: Unieważnienie

Przetarg nieograniczony na budowę sali gimnastycznej został wybrany najkorzystniejszy Wykonawca którego cena jest wyższa niż podana przed otwarciem ofert, czy po rozstrzygnięciu przetargu wybraniu najkorzystniejszej oferty mogę unieważnić  postępowanie na podstawie art. 93 ust. 1 pkt. 4?

2 (edytowany przez MIRAS 2008-10-28 11:35:47)

Odp: Unieważnienie

Przed otwarciem ofert podajesz kwote jaka ZAMIERZASZ przeznaczyć na sfinansowanie zamowienia. Uniewaznic mozesz jezeli  cena najkorzystniejszej oferty przewyzsza kwote, ktora MOZESZ przeznaczyc na sfinsowanie zamowienia. Jezeli pomiedzy tymi kwotami mozesz postawic zank rownosci to moesz uniewaznic postepowanie...

3

Rozumiem ale czy dopuszczalna jest taka sytuacja:
1. Wydaje roztrzygniecie - Wybór oferty X - jest najkorzystniejsza itp. informuje o tym wszystkich Wykonawców uczestniczących w postępowaniu.
2. A po tym rozstrzygnięciu chce unieważnić postępowanie na podstawie jak wyżej wspomniałem.
Czy według was jest to dopuszczalne ja myślę że tak, chciałem uzyskać wasze opinie.

Dziękuję za odpowiedź.

4

Nie tyle dopuszczalne co konieczne bo przesłanką unieważnienia jest cena oferty najkorzystniejszej

5

Jak wyżej.