Temat: Przebieg negocjacji - NBO
Witam!
Usługi szkoleniowe
Negocjacje bez ogłoszenia na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 (a więc nie było żadnego trybu poprzedzającego a SIWZ nie jest do końca przygotowana).
? komentarz Czajkowskiego podaje: ?ustawodawca nie reguluje w przepisach Pzp samego Przebiegu negocjacji ? przedmiotem negocjacji strony nie mogą uczynić ceny.?
- jeden z artykułów, który otrzymałem, podaje: ?Wydaje się, że pytania mogą dotyczyć: terminu wykonania zamówienia, propozycji kryteriów oceny ofert, czasu potrzebnego na przygotowanie oferty.?
Jak widać posiadam niewiele informacji na temat Przebiegu samych negocjacji ? jeżeli ktoś dysponuje jakimś materiałem, który mógłby mi pomóc, nakierować, bardziej rozjaśnić jak te negocjacje poprowadzić to będę bardzo wdzięczny (może w innych komentarzach, którymi ja niestety nie dysponuję jest więcej wiadomości na ten temat). Może ktoś z was prowadził już takie negocjacje i może się podzielić swoimi uwagami (jakimiś sugestiami).
I pytanie za 100 punktów ? w zaproszeniu do negocjacji podaliśmy kryterium wyboru najkorzystniejszej oferty ? czy w następstwie negocjacji możemy wpisać do SIWZ dodatkowe kryteria??? Osobiście wolałbym tego nie robić! (Pytanie czy możemy ale i czy musimy, jeżeli np. jeden z wykonawców zacznie kręcić nosem, lub postraszy protestem bo nie odpowiada mu takie kryterium???)! Wprawdzie jest art. 12a, który mówi o tym, że możemy zmienić kryteria oceny ofert, ale na etapie dokonywania zmian w treści ogłoszenia. A w NBO nie publikuje się ogłoszenia. Tak więc jak to jest z tymi kryteriami???
Pozdrawiam!