1

Temat: PILNE zmiana Zamawiającego przed skladaniem ofert - na kogo gwarancja

Składanie ofert 05.11.2008. Dzisiaj przychodzi informacja, że w miejsce starego Zamawiającego bedzie Nowy (z którym ze względu na finansowanie inwestycji będzie podpisana umowa) i że oferty powinny być tytułowane na NOWEGO Zamawiającego. Jako wykonawca podpisaliśmy akceptacje tego Nowego.

Na kogo wystawić gwarancję zapłaty wadium? na Starego czy Nowego Zamawiającego? Niestety osoba która prowadzi postepowanie nie jest (jak powiedziała) upowazniona do rozmowy na ten temat. Odsyła do Dyrektora jednostki, który stoi na stanowisku że wadium może być na starego Zamawiającego. Ja takiej pewności nie mam.

Proszę o jakieś wskazówki

2

Odp: PILNE zmiana Zamawiającego przed skladaniem ofert - na kogo gwarancja

a co jest zawarte w siwz?? zmodyfikowali cos??

3

napisał tylko pismo że zmienia zamawiającego i że "w związku z powyższym, oferty w ww. postępowaniu tytułować nalezy na nowego zamawiającego tj. ... "
Termin przetargu został ten sam. Krótkie pisemko i gadac przez telefon nie chcą.

4 (edytowany przez lolilap 2008-11-03 12:44:51)

to dzialasz wg modyfikacji smile jesli nie zmodyfikowali nic w siwz to tylko zaadresujesz na nowego smile literalnie wg ich wskazan smile chyba ze napisali def slowa tytulowac smile:)

5

nic nie zmodyfikowali to fakt , dajemy wiec wadium na starego .. tylko nie do konca wiadomo co oni rozumieją pod pojęciem tytułowania oferty .. no chyba że chodzi im tylko o strone tytułową ktora np. ja przygotowuję (a inni wcale nie muszą) . okaże sie po otwarciu ofert smile dzięki