1

Temat: modyfikacja ogłoszenia

Ogłosiliśmy przetarg powyzej kwot unijnych,na podst. starej ustawy,  w SIWZ napisaliśmy w opisie przedmiotu zamówienia o konwojowaniu raz w m-cu wartości pieniężnych, w ogłoszeniu o tym nie pisaliśmy uznajac że wyczerpująco to opiszemy w SIWZ. Zapomieliśmy podać kodu cpv na konwojowanie i wpłynąl na to protest. czy mogę modyfikować ogłoszenie i wpisać kody cpv na konwojowanie.czy to jest podstawa by unieważnić postępowanie. pomóżcie proszę

2

Odp: modyfikacja ogłoszenia

Rozumiem, ze protest wplynąl przed terminem skladania ofert???

3

tak, przed terminem

4

Czego domaga sie protestujacy????

5

Protestujący domaga sie skorygowanie zapisów ogloszenia i SIWZ poprzez uzupełnienie kodów CPV w odniesieniu do w/w usług.

6

Bez wdawania sie w komentarze co do protestu wykonawcy...

1. Zmien ogłoszenie w oparciu o art. 12 ust. 4 PZP
2. Dokonaj zmiany SIWZ w oparciu o art. 38 ust. 4 PZP
3. Przedluz termin skladania ofert - zgodnie z art. 12a ust. 2 pkt 1 PZP

... i gitara wink

Wobec powyzszegio nie widze mozliwosci uniewaznienia postepowania.

7

Dziękuję, dziękuję MIRAS

8

A mam jeszcze jedno pytanie gdybyś znalazł chwilę czasu. Jeżli wpłynął protes i uniewazniam postępowanie, to czy muszę rozstrzygnąć protes w całości czy uniewazniam postępowanie i odpowiadam tylko na ten zarzut w proteście którego uniewaznienie dotyczy.

9 (edytowany przez MIRAS 2008-11-04 13:52:15)

Dobrze rozumiem:

1. Wykonawca wniosl protest.
2. W protescie były trzy zarzuty: X, Y, Z.
3. Wg Ciebie zarzut Y jest zasady i przy jego uwglednieniu nalezaloby uniewaznic postepowanie. Wobec tego nie chcesz odpowiadac na zarzuty X i Z tylko od razu uniewaznic postepowanie.

Czy tak???

10

dokładnie tak, uważam za bezzasadne odpowaiadanie na dwa pierwsze zarzutu, skoro i tak trzeci zmusza mnie do uniewaznienia postepowania. tylko nie wiem czy mój tok myślenia jest prawidłowy.

11

Miras na pewno zaraz odpowie ale korci mnie żeby się wypowiedzieć
protest należy rozpatrzeć - czyli ustosunkować się do wszystkich zarzutów

12

w takim razie muszę muszę do wszystkich zarzutów się ustosunkować mimo że to nie ma już i tak żadnego znaczenia?

13

tak
teoretycznie - na twoje unieważnienie zostanie wniesione odwołanie
to co z tymi dwoma zarzutami - przecież nie mogą zniknąć, jeżeli je uwzględnisz to postępowanie ograniczy się do rozpatrzenia zasadności unieważnienia postępowania, a jeżeli w części dot. pozostałych zarzutów oddalisz protest to znowu jest to kolejna podstawa do odwołania

14

no tak, teraz  wydaję się to logiczne, w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak zabrać się do pracy, dziękuję Ci  Danaug

15

danaug napisał/a:

protest należy rozpatrzeć - czyli ustosunkować się do wszystkich zarzutów

Nic dodać, nic ująć wink