1

Temat: Inny numer zamówienia wg klasyfikacji CPV

Nie bardzo jeszcze orientuje sie w przetargach publicznych, dlatego mam takie pytanie:
osoba ,która sporządziła przedmiar robót i specyfikacje wykonania i odbioru robót dla nas umieściła oprócz symboli technicznych tych robót  jeszcze nr z klasyfikacji CPV tylko, że on  jest błędny- ten numer odnosi sie do Innych robót. Czy to ma jakis wpływ na co kolwiek, bo ja w ogłoszeniu napsize właściwy numer a ktos weźmie te specyfikacje i stwierdzi ze to sa inne roboty. To jest tez ważne czy mam sobie tym głowy nie zawracać?

2

Odp: Inny numer zamówienia wg klasyfikacji CPV

IgaPk napisał/a:

NieTo jest tez ważne czy mam sobie tym głowy nie zawracać?

Jest ważne; opis przedmiotu zamówienia w ogloszeniu musi odpowiadać przedmiotowi zamówienia w SIWZ. Jak sama napisałaś: ja w ogłoszeniu napsize właściwy numer a ktos weźmie te specyfikacje i stwierdzi ze to sa inne roboty.

3

W takim razie prosze o jeszcze coś, gdyż osoba która robiła przedmiar upiera się  ,że korzysta juz z nowego słownika, wiec czy ktos mogłby sprawdzić czy to ja cos przeoczyłam czy on nie ma racji , napisał mi kod CPV 45421114-6 instalowanie drzwi metalowych , a ja mu mowie ze chyba to powinien byc kod 45421131-1 instalowanie drzwi, wychodzi ze usuneli tamten kod , korzystam ze słownika ze strony urzedu zamówien publicznych ( opublikowanego tam roporzadzenia) czy cos przeoczyłam czy zle odczytuje to?

4

Masz racje

5

Kod 45421131-1 instalowanie drzwi - jest ok.