1

Temat: usługi ochroniarskie

mam zorganizowac przetarg na usługi ochroniarskie, kwota np. 134000 euro/rok. umwa ma byc zawarta na 3 lata.moje pytanie jest nastepujące: wartość szacunkowa tego zamówoenia będzie 3*134000,00=402000,00 to jest moja wartość szacunkowa zamówienia.  jaki tryb bylby najbardziej odpowiedni wg mnie tryb nieogarniczony, tylko boli mnie ta umowa ktora ma byc zawarta na 3 lata?? prosze o szybka pomoc w tej sparwie

2

Odp: usługi ochroniarskie

A czemu nie  WR na podst. 5.1 ? Wartość szacunkowa jest odpowiednia do okresu na jaki ma być zawarta umowa

3

no własnie ja czekam na sugestie w tej sprwie. jestem w zamówieniach od 1 miesiaca i bez przygotowaniamerytorycznego :0

4

To moją już masz tongue

5

Przepraszam a na jakiej podstawie wolna ręka?
Ta możliwość nei jest przewidziana dla usług ochroniarskich.

6

JoannaS napisał/a:

Przepraszam a na jakiej podstawie wolna ręka?
Ta możliwość nei jest przewidziana dla usług ochroniarskich.

a Art.5.1.1 czego niby dotyczy ?

7

Upsss - Joanna ma racje (zwracam honor). Rzeczywiście WR odpada dla ochrony. Przepraszam Aneta

8

Anetko, a w jakim sensie boli Cię ta umowa na 3 lata. Za długo czy za krótko?

9

Według mnie najlepszym trybem byłby PO, zaprosisz tych co chcesz, a umowa na 3 lata to normalka przy takich usługach. Ważne to wybrać solidne firmy do udziału. wink

10

nie kogo chcesz, tylko kto się zgłosi i spełni warunki - bi chyba na tym polega PO

11

umowa ma byc podpisana do konca roku. wartość szac. zamów. powyzej 137000 euro- termin składania ofert nie krótszy niz 45 dni od dnia przekazania ogłoszenia o zamówieniu uopwe. czy jest jakas mozliwosc skrocenia tergo terminu, obawiam sie ze zanim przygotuje dokumentacje , nie wyrobie sie w czasie??
Ps. inormacja o zamówieniu nie została przekazna w profilu nabywcy

12

Termin mozesz wyznaczyc dowolnie, byle z rozsądkiem. 3 dni moze sie okazac za krótko wink

13

z jakiego przepisu to wynika? ze termin skaladania ofert nie musi byc krotszy  niz 45 dni od dnia przekazania ogłoszenia o zamówieniu uopwe?? konkretny przepis?

14

Art. 5 ust. 1 pkt 1 - W postepowaniach o udzielenie zamowienia, ktorych przedmiotem sa usługi w zakresie ochrony osob i mienia .... zamawiajacy moze nie stosowac przepisow ustawy dotyczacych terminow ...

15

oki dziekuje bardzo za szybka odpowiedz