1

Temat: wykaz osób

Witam,
mam pytanie dotyczące zakresu informacji jakie Zamawiający może żądać w wykazie osób przewidzianych do realizacji zamówienia - usług ochrony mienia:
- czy żadanie podania nr pesel i adresu zamieszkania osób stanowi wadę postępowania, co zrobić w takiej sytuacji?

2

Odp: wykaz osób

chyba chodzi o kwalifikację tychże osób  licencja pracownika ochrony  I lub II STOPNIA ... wiec po co adres i pesel.. a moze jeszcze orzeczenie o stpniu niesprawności ... w przypadku skłądania oferty przez ZP

3

prrzy skłądaniu oferty przez ZPCHr !

4

No ok.
Tylko czy skutkuje to unieważnieniem gdy żąda się tych danych?

5

nie jest to wada  postępowania majaca wpływ na jego wynik .. wiec ok ... tylko ktos z wykonaców może zapytać dkaczego i na jakiej podsatwie te pesele i adresy... bo to nie sa kwalifikacje osób !

6

no właśnie ktoś zapytał...
co Zamawiający ma zrobić?

7

ale.....wykonawca moze utajnic dane pracowników wykonujacych zamówienie....UZP/ZO/0-55/07

8

nawet jak zmodyfikujesz siwz to też wg mnie bedzie ok... bo nie oceniasz wieku.. ochranicza , anie miejsca jego zamieszkania... czyli nie ruszasz kryterió.. a jedynie modyfikujesz dokument pod rtułem wykaz osób... ( chociaaż KIO jest ciete na takie zmiany o odczytuje to jako zmianę watunków) mam nadziję ,ze nie masz od tego postępowania odwołąnia wiec idzie uratować !!!!

9

najprawidłowiej jest ... uzyskać zgodę pracownika, czy osoby której Wykonaca daje dane w postępowaniu na  ich ujawnienie.... Przecież to są informacje z danymi osobowymi... konkreknych osób a nie wykonawcy !!!!!!

10

z drugiej strony jak utajniać coś co jest warunkiem udziału w postępowaniu... , jak inni mają sprawdzić ,że dany wykonawca akurat je spełnia skoro są zastrzeżone ?  a tytaj... wyjątkowo sa to dane odobowe osób uczestniczach w realizacji zamóienia... a nie coś w rodzaju tejemnicy przedsiebiorstwa !!!1

11

no tak, ale dane dotyczące pracowników są wartościagospodarczą dla przedsiębiorstwa więc dane mogą utajnić....
a psotępowanie unijne jest...:(

12

no to może być problem.... tylko protest i ewentualne odwołanie   w tej sprawie  wienien być złozony na na SIWZ ewentualnie na treść ogłoszenia  o ile zamieszczono te zapisy również w ogłoszeniu ... jak upłynie  termnin ... TO MASZ SPOKÓJ ! czyli żadnego z Wykonawców nie zdrażniły pesele i adresy pracowników ochrony !

13

a czy w SIWZ mogę podać określoną ilość pracowników do zrealizowania zamówienia - właśnie na ochronę? czy mogę tylko napisać że mają być osoby które będą robiły to czy tamto z licencja pracownika ochrony I i I stopnia?