Temat: doświadczenie
Witam,
Przetarg nieogr. na usługi ochrony obiektów szpitalnych. Kryterium oceny ofert: 90%cena, 10% doświadczenie w ochronie właśnie obiektów szpitalnych. I pytanie: Czy nie będzie to ograniczeniem konkurencji?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Przetarg nieogr. na usługi ochrony obiektów szpitalnych. Kryterium oceny ofert: 90%cena, 10% doświadczenie w ochronie właśnie obiektów szpitalnych. I pytanie: Czy nie będzie to ograniczeniem konkurencji?
nie, tylko że nie możesz stawiać kryteriów podmiotowych
daj cena 100%, a co do doświadczenia to narzuć jakiego wymagasz
Jak wyżej
Dzięki,
Czyli mogę żądać np. referencji, że wykonywali taką ochronę (np. w 3 szpitalach) na potwierdzenie warunku doświadczenia? To moje pierwsze kroki w zam.publ. a chce zeby dobrze wyszło
W zasadzie zgadzam sie z przedmówcami, jedyne co mogę dodać to możesz sprawdzić czy te usługi nie mieszczą się załączniku II B, i czy możesz zastosować art. 5. Wtedy kryterium podmiotowe mogłoby zostać.
Aniu nie żądasz referencji że wykonali tylko wykazu usług i referencji potwierdzjących że wykonali te usługi należycie (to dokumenty)
a warunek to np: wykonali w ostatnich trzech latach co najmniej 3 usługi polegające na ochronie obiektów użyteczności publicznej takich jak: szpitale, domy pomocy społ, sanatoria, i inne (nie wiem czy zakres ochrony szpitali jest specyficzny bo jeżeli nie to dopuść jeszcze inne typu urzędy, teatry itp)
Dzięki,
Czyli mogę żądać np. referencji, że wykonywali taką ochronę (np. w 3 szpitalach)
a czym podyktowany jest wymóg ograniczenia doswiadczenia tylko do szpitali???
ja osobiscie wymagalam doświadczenia w realizacji zamówień rozumiane jako wykonane/wykonywane w ciągu ostatnich 3 lat w obiektach użyteczności publicznej nie stosujac takich ograniczen.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc