1

Temat: doświadczenie

Witam,
Przetarg nieogr. na usługi ochrony obiektów szpitalnych. Kryterium oceny ofert: 90%cena, 10% doświadczenie w ochronie właśnie obiektów szpitalnych. I pytanie: Czy nie będzie to ograniczeniem konkurencji?

2

Odp: doświadczenie

nie, tylko że nie możesz stawiać kryteriów podmiotowych
daj cena 100%, a co do doświadczenia to narzuć jakiego wymagasz

3

Jak wyżej

4

Dzięki,
Czyli mogę żądać np. referencji, że wykonywali taką ochronę (np. w 3 szpitalach) na potwierdzenie warunku doświadczenia? To moje pierwsze kroki w zam.publ. a chce zeby dobrze wyszło smile

5

W zasadzie zgadzam sie z przedmówcami, jedyne co mogę dodać to możesz sprawdzić czy te usługi nie mieszczą się załączniku II B, i czy możesz zastosować art. 5. Wtedy kryterium podmiotowe mogłoby zostać.

6

Aniu nie  żądasz referencji że wykonali tylko wykazu usług i referencji potwierdzjących że wykonali te usługi należycie (to dokumenty)
a warunek to np: wykonali w ostatnich trzech latach co najmniej 3 usługi polegające na ochronie obiektów użyteczności publicznej takich jak: szpitale, domy pomocy społ, sanatoria, i inne (nie wiem czy zakres ochrony szpitali jest specyficzny bo jeżeli nie to dopuść jeszcze inne typu urzędy, teatry itp)

7

Aniaa napisał/a:

Dzięki,
Czyli mogę żądać np. referencji, że wykonywali taką ochronę (np. w 3 szpitalach)

a czym podyktowany jest wymóg ograniczenia doswiadczenia tylko do szpitali???
ja osobiscie wymagalam  doświadczenia w realizacji zamówień  rozumiane jako wykonane/wykonywane  w ciągu ostatnich 3 lat  w obiektach użyteczności publicznej nie stosujac takich ograniczen.