1

Temat: Koordynator w projekcie

W projekcie finansowanym z funduszy europejskich mamy Koordynatora projektu, 2 Koordynatorów szkolnych, 2 asystentów Koordynatora szkolnego oraz specjalistę ds. rozliczeń finansowych. całość na sumę 116.400,00 zł brutto.
Czy powinnam zrobić na te usługi przetarg?

2

Odp: Koordynator w projekcie

jeżeli to ci Koordynatorzy mają wziąć te pieniądze to oczywiście że przetarg

3

a to nie jest trochę dziwne, najczęściej koordynatorem jest osoba pisząca projekt, a tak zostaje pozbawiona mozliwości jego realizacji przeciez ona najlepiej sie na tym zna

4

pewnie że dziwne - nie rozumię wogóle po co ci koordynatorzy myślałam że skoro ich macie to jest to jakiś wymóg "typu unijny"

5

ktoś pisząc projekt wymyslił , że dobrze byłoby jakby był jeden koordynator projektu, dwóch koordynatorów na szczeblu szkolnym (bo projekt dotyczy 2 szkół) i dwóch asystentów koordynatoprów szkolnych - łączne koszt ich pracy to ponad 120 tys. wydaje mi się że trzeba zrobić przetarg na koordynatorów. Te osoby, które pisały projekt nie chcą sie na to zgodzić, bo one chciały być koordynatorami

6

no tak - jakoś brzydko to pachniało ale wydawać tyle pieniążków tylko dlatego że "dobrze by było"
zarządaj zakresu obowiązków jakie mają wykonywać co "koordynatorzy i wyceny ich pracy z uzasadnieniem zasadności - ustawa o finansach publicznych nakazuje wydawanie śr. publ. w sposób celowy i oszczędny

7

mam ich zakres obowiązków i on sie pokrywa w duzej mierze, wiec nalezy łączyć:) ja uważam ze koniecznie trzeba zrobić postępowanie ku wielkiemu niezadowoleniu szefostwa i osób piszących projekt

8

w takim postepowaniu ogferte może zlożyć również osoba fizyczna nie prowadząca działalności gospodarczej jak porównać cene takiej oferty z ofertą firmy będącej vatowcem? przygotowac się do takiej mozliwości, co z KRS czy wypisem z ewidencji gospodarczej????

9

Jeśli zawierasz umowy o pracę to zastosowanie ma art. 4 pkt. 4. (nie stosuje się)
Jeśli cywilnoprane to oparłbym się o art. 4 pkt. 8, no chyba że zarabiać będą więcej niż 14.000 Euro na głowę.

10

rekin_z_warty napisał/a:

Jeśli zawierasz umowy o pracę to zastosowanie ma art. 4 pkt. 4. (nie stosuje się)
Jeśli cywilnoprane to oparłbym się o art. 4 pkt. 8, no chyba że zarabiać będą więcej niż 14.000 Euro na głowę.

wlaśnie
zatrudnijcie ich na umowę o pracę i już

11

dokladnie