1

Temat: unieważnienie postepowania

czy muszę prosić o uzupełnienie dokumentów i poprawienie pomyłek rachunkowych jeżeli i tak muszę unieważnić postępowanie z uwagi na to, że ceny ofert przekraczają kwotę jaka możemy przeznaczyc na sfinansowanie postepowania?

2

Odp: unieważnienie postepowania

art. 93 ust. 1 pkt 4 oraz UZP/ZO/0-2172/06
wzywanie do uzupełnienia dokumentów jest bezcelowe, skoro i tak unieważnisz

3

a muszę poprawić omyłki rachunkowe, ktore i tak nic nie zmieniaja?

4

Wskaż podstawę prawną unieważnienia wink

5

93 ust. 1 pkt 4 pzp
no i polecam wyrok zespołu arbitrów który podałem

6

podstawą prawną jest art.93.1 pkt 4, ale czy nie muszę wykonawców prosić o zgode na poprawienie blędów rach.? to duże postępowanie i nie chce się pomylić

7

Sabina napisał/a:

podstawą prawną jest art.93.1 pkt 4

Jest tam mowa o ofercie najkorzystniejszej??? Jest.
Masz ofertę najkorzystniejszą??? Nie.

Co musisz zrobić??? wink

8

ok, oferta w której jest błąd rach. jest najtańsz ale i tak zbyt droga by brac ja pod uwagę, tak więc unieważniam postepowanie i nie proszę o uzupełnienie i nie poprawiam blędów.

9

art. 88 i 89? no i wtedy jako ewentualna podstawa 93.1 pkt 1? znaki zapytania bo sam się uczę, a jest czego:):)

10

Musisz dokonac wyboru oferty najkorzystniejszej, czyli robisz wszystko tak, jak nakazuje  ustawa zeby tego wyboru dokonac. Bedziesz miala oferte najkorzystniejsza wtedy dojdziesz do wniosku ze jest za droga i uniewazniasz ;-)

11

Do Im: 88 zostal uchylony...

12

sorki jeszcze mi aktualnego lexa nie wgrali, on-line już jest uchylony:)mea culpa:)

13

no dobrze proszę ich o zgode na poprawienie błędów, ale nie o uzupelnienie dok.(art 26.ust.3) a potem unieważniam postepowanie, nastepnie czekam 7 dni ruszam z nowym:)

14

Miras masz oczywiście rację ale jak ktoś jest początkujący to może odpowiadaj jasniej - np. popraw błędy bo inaczej nie możesz uznać że znasz ceny ofert

15

już chyba wiem, dziękuje wszystkim za pomoc

16

Aby uniewaznić postępowanie z powodu braku środków finansowych musisz wybrać ofertę najkorzystniejszą i unieważnić z powodu określonego w srt.93